Kissa pöydälle ja keskustellaan!

DUUNIFORUM nostaa tilaajan haluamat aiheet keskusteluun forumteatterin avulla. Se sopii erinomaisesti osaksi esimieskoulutusta, seminaaria, koulutuspäivää tai koko työyhteisön moniäänisen keskustelun käynnistäjäksi vaikeistakin aiheista.

Menetelmää voidaan käyttää joko osana muita koulutuspakettejamme (asiakaspalvelutilanteet, työilmapiiri, sisäinen viestintä, haastavat vuorovaikutustilanteet) tai omana kokonaisuutenaan halutusta aiheesta.

Duuniforum tekee näkyväksi (haasteellisia) työtilanteita, jolloin niitä on helpompi käsitellä ja etsiä erilaisia ratkaisumalleja. Kouluttaja ohjaa tilannetta vuorovaikutuksessa yleisön kanssa. Teatterikoneen ammattinäyttelijät tekevät tilanteet näkyviksi, joilloin niitä on helpompi tarkastella ulkopuolelta ja saada aikaan moniäänistä keskustelua yhdessä.

Forumteatteri on muoto, jossa katsoja pääsee osallistumaan esitykseen kommentoimalla sekä etsimällä ratkaisuja yhdessä näyttelijöiden kanssa. Forumteatterin tarkoitus on herättää keskustelua, etsiä ratkaisuja sekä saada katsojat huomaamaan, että omalla toiminnalla on merkitystä. Keskustelun ja osallistumisen myötä pyritään yksilöiden ja koko yhteisön voimaantumiseen.

Koulutusta varten voidaan joko käsikirjoittaa tilaajan kanssa käytyjen keskustelujen pohjalta valmis pienoisnäytelmä halutusta teemasta tai improvisoida paikan päällä pieniä kohtauksia osallistujien esiin nostamista tilanteista.

 

Kesto: alk. 1,5 h.

Hinta: alk. 1790 €

Ryhmäkoko: 30 – 75 osallistujaa

 

Koulutuksesta sanottua:

”Lämmin kiitos teille loistavasta teatterikokonaisuudesta! Meidän väki tykkäsi tosi paljon ja puhuttavaa jäi tilaisuudesta pitkäksi aikaa!”

”Työn kehittämistä voidaan käsitellä myös hauskasti.”

”Uskomatonta improvisointikykyä!”

”Tällaiset tulkinnat omasta työstä tuovat aivan uusia oivalluksia.”

 

Teatteriforum on soveltavan teatterin muoto, jossa katsoja pääsee osallistumaan esitykseen kommentoimalla sekä etsimällä ratkaisuja yhdessä näyttelijöiden kanssa. Teatteriforumin tarkoitus on herättää keskustelua sekä saada katsojat huomaamaan, että omalla toiminnalla on merkitystä. Keskustelun ja osallistumisen myötä pyritään yksilöiden ja koko yhteisön voimaantumiseen.

 

Olemme tehneet tätä koulutusta mm. seuraaville tahoille:

  • Landis+Gyr, kevät 2014
  • Jyväskylän kaupunki, Liikuntapalvelut, kevät 2014 ja 2015
  • JAMK, kehittämispäivä, syksy 2015

 

Lisätietoja Tuuletusikkuna  -teatteriforumista antaa
Annu Sankilampi
0400 668 187
annu@teatterikone.fi