Tämän näytelmän esityskausi on päättynyt.

B for Baby

”Kenellä on oikeus omaan perheeseen?”

B for Baby –näytelmän henkilöt unelmoivat arkisista, mutta itselleen kaukaisilta tuntuvista asioista. Näytelmän päähenkilö on herkkä B, joka on päätynyt asumaan kehitysvammaisten hoitokotiin hänen äitinsä kuoltua. Silkkisen pehmeitä hiuksia rakastavan B:n suurin unelma on tulla oikeaksi kampaajaksi, löytää itselleen vaimo ja perustaa perhe.

B:n hyvä ystävä on hoitolaitoksessa asuva ronski Dee, joka haluaisi olla muutakin kuin pelkkä ystävä B:en kanssa. Deen kaikkea muuta kuin onnellinen lapsuus on jättänyt häneen syvät jäljet. Kovan kuoren alla asuu kuitenkin pieni tyttö, joka toivoo tulevansa rakastetuksi sellaisena kuin on.

Näytelmän toisen parin muodostavat hoitokodissa työskentelevä Rouva C, ja tämän uraorientoitunut avomies Brian. Pariskunnan liitto on väljähtänyt, eivätkä he ole onnistuneet saamaan hartaasti toivomaansa jälkikasvua. Lapsettomuuden turhauttama ja yksinäinen Rouva C on valmis hankkimaan vauvan – oli isä lopulta kuka tahansa.

Joulu on ovella ja jokaisella on joululahjatoiveensa lapsesta oikeaan kampaajasettiin tai lumisadepalloon. Toisiaan auttamalla he voivat toteuttaa toistensa toiveet. Haaveiden hinta vain on kaikilla kolmella kovin eri luokkaa.

Näytelmässä pohditaan niin lapsettomuutta kuin kehitysvammaisten oikeutta seksuaalisuuteen. Kuka saa rakastaa ja ketä? Monitahoisia, puutteineen ja haaveineen ihmisen kokoisia kohtaloita ryydittää käsikirjoittaja Carmel Wintersin värikäs ja särmikäs kieli, joka tuo karheankauniiseen näytelmään vinoa huumoria.

Minna Tuomanen ja suomennoksesta vastaava Kari Toiviainen tekevät tuplaroolit esittäen niin kehitysvammaisia ystävyksiä kuin toisistaan vieraantunutta C:n pariskuntaa. Ohjauksesta vastaa Annu Sankilampi.

 

”B for Baby vie jalat alta ja sekoittaa pään. Se on teatteriesitys, jota rehellisesti voi kutsua teatteritapaukseksi. Se sisältää kipua, surua, toivoa ja toivottomuutta, mutta tämä kaikki leväytetään katsojan silmille puhdistavan naurun lävitse.”

– Maija-Liisa Westman, Keskisuomalainen 26.3.2012 –

Koko kritiikki Keskisuomalaisen verkkosivuilla >

B for Baby sai ensi-iltansa 24. päivä maaliskuuta 2012 väliaikaisessa teatteritilassa, liiketilassa osoitteessa Keskustie 21. Näytelmän yhteydessä Keskustiellä pidettiin myös  Bovallius ammattiopiston kuva-artesaani-opiskelijoiden taidenäyttelyä, Valon tunnelmia

Näytelmä jatkoi syyskaudella 2012. Esitykset olivat niinikään Keskustiellä loka-marraskuun aikana.

Työryhmä

Käsikirjoitus Carmel Winters
Suomennos Kari Toiviainen
Ohjaus Annu Sankilampi

Rooleissa
B/ Brian – Kari Toiviainen
Dee/ Rouva C – Minna Tuomanen

Puvustus ja tarpeisto Suvi-Maria Kovero
Lavastus Pekka Sankilampi
Musiikki Aaro Vuotila

Tuotanto Teatterikone 2012/ Outi Mattila
Graafinen suunnittelu ja pressikuvat Riku Suonio

Yhteistyössä
Keski-Suomen Kehitysvammaisten tuki ry
Kehitysvammaisten tukiliitto ry

Jaa tämä sivu:

Esitysaikataulu

Ensi-ilta 24.3.2012

Liput

Ei lisätietoja.

Esityspaikka

Väliaikainen teatteritila, liiketila
Osoite: Keskustie 21

Lisätietoja

Ei lisätietoja.