Inventaario

Teatterikoneen kantaesitys  INVENTAARIO

Syksyllä 2017 kylpylähotelli Summassaaressa esitetty Sanna Ryynäsen käsikirjoittama Inventaario saa vihdoin Jyväskylän ensi-iltansa. Näytelmä kertoo vanhempien ja lasten välisestä suhteesta, meissä kytevistä vihan ja katkeruuden tunteista, rakkaudesta sekä anteeksiannosta –  hetkestä, jolloin meidän on pakko tehdä inventaario elämästämme.

Näytelmän päähenkilö Terttu joutuu kasvokkain menneisyytensä kanssa, kun hänen vanha isänsä joutuu vuodeosastolle.Isän sängyn vierellä päivystäessä muistot alkavat tulvia mieleen ja Terttu on pakotettu pohtimaan, mitä isän kanssa tapahtui ja mitä kaikkea hän siirtää tiedostamattaan eteenpäin sukupolvien ketjussa? Menneisyyttä läpikäymällä hän vähitellen näkee mistä valinnoista voi syyttää muita, ja mistä kaikesta on itse vastuussa. Inventaarion jälkeen jää kaksi vaihtoehtoa, jäädä vihaan ja katkeruuteen kiinni tai löytää velvollisuuden alta rakkaus ja kyky antaa anteeksi. Näytelmän on ohjannut Kirsi Sulonen ja rooleissa nähdään Annu Sankilampi ja Jussi Helminen.

Terttu käy velvollisuudesta hoitamassa vanhaa ja sairasta isäänsä sairaalassa. Isä on viljellyt koko ikänsä ilkeitä sanoja, tahallaan tai tajuamattaan. Miten Terttu löytäisi keinon katkaista lannistamisen ketju, ja olla siirtämättä kohtaloaan eteenpäin omille lapsilleen?

Inventaario on tarina käännekohdasta, jossa iso ja voimakas on muuttunut pieneksi ja hauraaksi. Se on tarina hetkestä, jolloin meidän on pakko tehdä inventaario elämästämme. Jos emme ole jakaneet rakkautta ja huolenpitoa ympärillemme, voimmeko olettaa saavamme sitä takaisin? Joudummeko kohtaamaan itsemme viimeistään siinä vaiheessa, kun olemme toisten armoilla?

Tertulla on kaksi vaihtoehtoa: jäädä vihaan ja katkeruuteen kiinni tai löytää velvollisuuden alta rakkaus isäänsä kohtaan ja antaa anteeksi.

”Ei kehtais vihotella vanhalle ihmiselle. Mutta kun tullee aina mieleen kaikenlaista. Lapsuuesta ja nuoruuesta. Ja tekis mieli huutaa silleen – silleen ihan täältä mahan pohjasta, oikeen silleen – niin paljo ku lähtee.”

Teemme yhteistyötä ravintola Amarillon kanssa
Teatterilipulla saat Amarillosta 15% alennuksen ruokailusta!
Ilmoita ravintolan henkilökunnalle tilauksen yhteydessä teatterialennuksesta, näyttämällä esityksen pääsylippua. (Alennus koskee ainoastaan ruokailua, ei juomia.)

Amarillon tarina alkaa syvältä Texasin sydämestä. Kokkimme ovat matkanneet Texasia ristiin rastiin ja istuneet leiritulilla Rio Granden molemmin puolin, jotta voimme tarjota sinulle parasta texmexiä ison meren tällä puolen. Hampurilaisia, fajitaksia, bolilloja, wingsejä, ´dilloja… Amarillon tyyliin reiluina, näyttävinä ja täyttävinä annoksina!

Pöytävaraukset: 010 76 75510, suosittelemme tekemään pöytävarauksen viikonloppuisin!
Osoite: Puistokatu 2, 40100 JKL
Tutustu Amarillon tarjontaan täältä AMARILLO

Työryhmä

Ohjaus: Kirsi Sulonen
Käsikirjoitus: Sanna Ryynänen
Rooleissa: Annu Sankilampi ja Jussi Helminen
Musiikki: Aaro Vuotila
Kuvat: Olohuonetuotanto / Johannes Myllymäki
Tuotanto: Teatterikone Osk 2017 / Laura Eteläaho

Jaa tämä sivu:

Esitysaikataulu

To 25.1. klo 19
La 27.1. klo 19
Ke 31.1. klo 19

Pe 2.2. klo 19
Ke 7.2. klo 19
Pe 9.2. klo 19

La 10.3. klo 13
La 17.3. klo 19
To 22.3. klo 19
To 29.3. klo 19

To 19.4. klo 19
Ke 25.4. klo 19
La 28.4. klo 19

Pe 4.5. klo 19
La 5.5. klo 19
Ke 9.5. klo 19

Liput

Liput ennakkoon: 20€ / 16 €
(ennakkolipunmyynti päättyy n. tuntia ennen esityksen alkua)

Liput paikan päältä: 22€ / 18€
(vain korttimaksut, smartut ja kulttuurisetelit)

Esityspaikka

Kulttuuritalo Pop Up, Kauppakeskus Kolmikulma
Puistokatu 2
40100 Jyväskylä

Lisätietoja

Laura Eteläaho, tuottaja
laura@teatterikone.fi
puh: 045 652 4776