Sivullinen

SIVULLINEN – Monologinäytelmä koulukiusaamisesta sivullisten silmin

Sivullinen -näytelmässä kerrotaan kiusatun tytön, Ronjan, tarina sivullisten näkökulmasta. Näytelmässä annetaan ääni Ronjan äidille, koulupsylogille, veljelle, opettajalle ja kaverille, jotka kaikki tarkastelevat tapahtumia omasta näkökulmastaan.

Kiertue-esitys on suunnattu yläkouluikäisille, heidän vanhemmilleen sekä nuorten kanssa työskenteleville. Kysy tarjousta Teatterikoneen tuottajalta: laura@teatterikone.fi

 

Miksi joku kiusaa ja joku joutuu kiusatuksi? Kiusattu voi olla kuka vain, siihen ei tarvita mitään syytä. Kiusaaja tarvitsee jonkun, jonka avulla hän voi nostaa itsensä hierarkiassa toisten yläpuolelle. Hän kaipaa huomiota. Eikä siinä ole mitään kummallista, koska meistä jokainen haluaa tulla nähdyksi. Se on ihmisen perustarve. Mutta pitäisi löytää positiivisia tapoja tulla nähdyksi, jotka eivät satuta toisia.
– näytelmän Koulupsykologi

Kiusatun Ronjan tunteisiin ja ajatuksiin katsoja pääsee hänen päiväkirjatekstiensä kautta. Päiväkirjateksteihin sävelletty musiikki ja niihin rakennetut koreografiat syventävät tarinaa. Koreografiat kehollistavat niitä tuntoja, joita koulukiusaaminen on herättänyt liittyen itsetuntoon, itseinhoon, ulkopuolisuuden kokemukseen, pelkoon, yksinäisyyteen ja minäkuvaan.

 

Esityksen kesto: n. 45min.
Esitystila: 8x6m
Teatterikone tuo tarvittavan tekniikan esitystilaan
 

YHTEISTYÖSSÄ:
Jyväskylän nuorisopalvelut
Keski-Suomen Taiteen edistämiskeskus
Keski-Suomen Tanssin Keskus

 

Työryhmä:
Ohjaus / käsikirjoitus: Annu Sankilampi
Roolit / koreografia: Ulla Väätäinen
Musiikki: Aaro Vuotila
Ronjan ääni: Helmi Huhtaniemi
Tekniikka: Mikko Kokki
Kuvat: Olohuontetuotanto/ Johannes Myllymäki
Tuotanto: Teatterikone 2017/ Laura Eteläaho

Esitys on tilattavissa kouluihin syksyllä 2017!

Lisätietoa Teatterikoneen tuottajalta:
Laura Eteläaho
laura@teatterikone.fi
puh: 0452319246