Jalat alta! – Pariterapiaa

Jalat alta! – Pariterapiaa oli episodeista muodostuva kabareehenkinen näytelmä erilaisista parisuhteista ja pariskunnista eron partaalla. Toisiaan risteilevissä tarinoissa pohdittiin niin ihastumisia kuin valtasuhteita, pelattiin parisuhdepeliä ja tehtiin dokumenttia parisuhteen historiasta. Oman osansa saivat myös lapset, remontti ja isovanhemmat.

Janna_Mika_suru_web

Tapio_Maria_onni_web

Jalat alta! – Pariterapiaa jatkoi tyylilajillisesti Happohotelli ja Paska Äiti -näytelmien viitoittamaa tietä. Siinä missä Happohotelli käsitteli alkoholistin läheisen osaa sekä Paska Äiti repi ja revitteli äitimyyttiä, paneutui Jalat alta parisuhteisiin ja pohti erojen syitä.

Kulmakivinä näissä näytelmissä on omakohtainen kokemus, aiheen laaja käsittely sekä rohkeus ja tunnistettavuus. Vaikeat asiat käsiteltiin ronskisti huumorin keinoin herkkyyttä unohtamatta. Tällä reseptillä Jalat alta! täydensi perheaiheisen trilogian. Yleisö otti esityksen omakseen ja moni kertoi saaneensa esityksestä eväitä oman elämänsä käsittelyyn.

Lavalla heittäytyi Teatterikoneen kvartetti, näyttelijät Aaro Vuotila, Annu Sankilampi, Kirsi Sulonen ja Aapo Oranen. Kaikki neljä näyttelijää lähestyivät aihetta omasta näkökulmastaan käsikirjoittaen ja ohjaten kohtauksia esitykseen, joista nivoutui hersyvän koskettava kokonaisuus.

En mä osannut odottaa sitä. Multa lähti jalat alta kun se sano, että se tahtoo erota.

Anu_Jarkko_onni_web

Katja_Jyri_onni_web

Näytelmän ensi-ilta oli 26.10.2013 Taiteen edistämiskeskuksen Monitaidetila IKKUNAssa, kauppakeskus Forumissa, ja sitä esitettiin kymmenen esityksen verran. Näytelmä palasi tammikuussa 2014 lisäkierrokselle, jolloin sitä esitettiin Vakiopaineen teatteritilassa kuudesti. Esitys keikkaili myös Killerin liikuntakeskuksessa, Ravintola Harmoonissa ja Joutsassa Teboil Huttulassa.  

Multa lähti jalat alta heti kun mä näin sen, se oli rakkautta ensisilmäyksellä!

Kira_Siiri_riita_web

Pete_Kakkonen_suru_web

 

Käsikirjoitus ja ohjaus: Aapo Oranen, Annu Sankilampi, Kirsi Sulonen ja Aaro Vuotila

Graafinen suunnittelu ja valokuvat: Riku Suonio
Tuotanto: Laura-Kaisa Eteläaho/ Teatterikone 2013

 

Yhteistyössä mukana:

Harmooni-logo

Perhasiain neuvottelukeskus

Killerin liikuntakeskus

RedNeck

Taiteen edistämiskeskus

Jyväskylän seurakunnan julkaisema traileri näytelmästä.