Koiratorpan keisari

Minä niin odotin maailmanloppua – sitten synnyit sinä.

Teatterikoneen  kesän 2011  kantaesitys on koko perheen näytelmä Koiratorpan keisari. Näytelmän on käsikirjoittanut mittatilaustyönä Mika Terävä ja sen on näyttämölle sovittanut Annu Sankilampi. Työryhmä koostuu paikallisista pitkään teatteria harrastaneista näyttelijöistä, joille Teatterikone tarjoaa mahdollisuuden kehittyä ammattilaisen ohjauksessa. Vaikka estradi luovutetaan tällä kertaa harrastajille, ei Teatterikoneelle tutusta laadusta tingitä.

Näytelmä kertoo vanhan miehen ja hänen pojantyttärensä eriskummallisesta aarteenetsimismatkasta halki unohdetun Suomen. Matkan aikana tyttö saa kuulla isoisänsä elämäntarinan, joka kietoutuu hauskalla tavalla maamme historiaan ja menneeseen aikaan.

Koiratorpan keisari on veikeä kertomus tarinankerronnan voimasta ja matkanteon suhteellisuudesta… sekä värikkäästä Eskosta. Näytelmä sekoittaa vallattomasti yhteen huijarikomediaa, suomifilmiromantiikkaa ja seikkailua, jolloin syntyy pirteä esitys, joka viihdyttää ja koskettaa koko perhettä.

Näytelmän ensimmäinen puoliaika esitettiin Lounaispuiston lavalla, jonne katsomokin oli nostettu lipan alle sateelta suojaan. Papan tarinan edetessä yleisö kuitenkin jalkautui värikkäiden hahmojen mukana puistoon, etunenässä Papan luotettava ystävä Esko. Väliajalla oli Grilli 21:n alapihalla lavatanssit, ja samasta paikasta alkoi myös näytelmän toinen puolisko. Tarina kuljetti katsojat läpi puiston takaisin lavalle.

Koiratorpan keisaria sai ensi-iltansa 18. päivä kesäkuuta 2011 ja sitä esitettiin kesä-heinäkuussa Lounaispuistossa.

 

Käsikirjoitus: Mika Terävä
Ohjaus ja sovitus:
Annu Sankilampi
Laulut: Aaro Vuotila
Puvustus: Annastiina Kekäläinen
Lavastus: työryhmä

Rooleissa: Matti Tulla, Laura Happonen, Jani Ahonen, Antti Suora ja Marjo Vihavainen

Pressikuvat ja graafinen suunnittelu: Riku Suonio
Tuotanto: Teatterikone 2011/ Riku Suonio

Yhteistyössä mukana: