Max ja Moritz

Max ja Moritz keppostelee kertoo kahdesta rasavilliä veljeksestä, joiden kesäloma uhkaa kääntyä kuolettavan tylsäksi. Sähkökatko sekoittaa kaupungin, eikä pelikoneita saa enää ladattua. Koko perheen puhelimien ja tietokoneiden virta on pelattu loppuun. Olosuhteiden pakosta veljekset joutuvat tarttumaan kirjoihin, ja kuinka ollakaan, he löytävät sattumalta vanhan satukirjan, joka kertoo juuri samannimisistä pojista! Max ja Moritz tutkivat kirjaa kummissaan ja intoutuvat matkimaan kaimojensa kepposia. Taistelu tylsyyttä vastaan alkaa, ja pian on kaupunki vielä pahemmin sekaisin…

Esityksen lähtökohtana on 1800-luvun lopulla kirjoitettu Wilhelm Buschin teos, jonka pohjalta syntyy Teatterikoneen näköinen tähän päivään sijoittuva näytelmä. Buschin kirjassa pojat tekevät kiusaa omassa yhteisössään ja tämän vuoksi heidät jauhetaan lihamyllyssä; ”Aina teot pahain lasten, kerrotaanhan varta vasten. Tässä nyt on poikaa kaks, toinen Moritz, toinen Max. Pojat joit´ei saatu hyviks, nyt on jauhettuna jyviks´”. Näytelmässä poikia ei jauheta jyviksi, vaan he joutuvat kohtaamaan pahat tekonsa.

Max ja Moritz keppostelee -lastenesitys tuotettiin yhteistyössä  Jyväskylän kaupunginteatterin kanssa. Se sai ensi-iltansa 7.3.2013 kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä ja se jatkoi vuoteen 2014 loppuun Teatterikoneen kiertueohjelmistossa.

KATSO ESITYKSEN TRAILERI!

Näytelmän pohjalta on tehtiin myös Hyvästi tylsyys -lastenkonsertti.

 

Max ja Moritz keppostelee

Käsikirjoitus ja ohjaus Annu Sankilampi
Musiikki Aaro Vuotila ja Aapo Oranen

Rooleissa Aaro Vuotila ja Aapo Oranen

Koreografiat Emilia Laitinen ja työryhmä
Valosuunnittelu Asko Konttinen
Lavastus Pekka Sankilampi

Tuottaja Laura-Kaisa Eteläaho

Graafinen suunnittelu ja valokuvat Riku Suonio
Tuotanto Teatterikone ja Jyväskylän kaupunginteatteri 2013

Kesto noin 45 minuuttia.

 

Jamittelua_web

Keppostelua_web

Katumus_web

Kirja_web