Toivo Elvis Tähti

Toivo Elvis Tähti on osuva näytelmä lapsille (ei pienimmille) ja heidän vanhemmilleen yhdessä katsottavaksi. Se nostaa esiin niin hilpeitä kuin koskettaviakin huomioita perheestä ja siellä asuvasta toivosta.

– Keskisuomalainen 25.9.2009 – 

Toivo Elvis Tähti

Teatterikoneen Toivo Elvis Tähti on kahden näyttelijän riemukas musiikkipitoinen näytelmä 5-luokkalaisen Toivon elämästä. Lapsitähtikilpailuun vastoin tahtoaan ilmoitettu Toivo toivoisi olevansa jossain muualla. Nykyään hänellä on aika usein sellainenolo. Varsinkin kotona:

”Isän ja äidin häävideolla pappi kysyy niiltä, että haluatko rakastaa ja kunnioittaa puolisoasi ja ne sanoo, että joo ja sitten ne pussaa. Ja sitten isä soittaa sahtiaitassa kitaraa kravatti otsalla ja äiti tanssii paljain jaloin. Mua ei ollut silloin vielä olemassa. Silloin ne halus vielä rakastaa ja kunnioittaa, mutta nyt ne on muka vanhempia.”

Aila Lavasteen ohjaama lastennäytelmä on tarina tämän päivän kadonneesta vanhemmuudesta. Esityksen katuteatterimainen tyylilaji ei synkistele vaan antaa useita ilon hetkiä katsojille. Toivon roolissa tähtenä Aaro Vuotila ja muissa rooleissa taituroi Annu Sankilampi.

ESITYS ON LIITETTÄVISSÄ MYÖS OSAKSI KOULUJEN VANHEMPAINILTAA!

Lue lisää tästä Opettaja-lehdessä 3/2010 julkaistusta artikkelista!

Ensi-ilta 23.9.2009 Jyväskylässä osana Lasten Lysti -kulttuurisyksyä
Käsikirjoitus Aaro Vuotila
Ohjaus Aila Lavaste
Rooleissa Annu Sankilampi ja Aaro Vuotila
Valosuunnittelu Mikko Kokki
Musiikki Aaro Vuotila
Kesto n. 45 minuuttia.
Tuotanto Teatterikone ry / Piia Sairanen