Koneuutiset

Ajankohtaista tiedot ja uutiset Teatterikoneen toiminnasta ja näytelmistä.

Tykkää meistä Facebookissa, seuraa Twitterissä ja Google +:ssa tai tilaa Teatterikoneen kuukausikirje sähköpostiisi, niin tiedät mitä Koneessa tapahtuu.

Syksyllä kolme kantaaottavaa kantaesitystä!

07.08.2017

Teatterikone tuo syksyyn 2017 kolme kantaaottavaa kantaesitystä kolmella eri näyttämöllä!

Syyskuussa ensi-iltaan tulee nuorille suunnattu Annu Sankilammen kirjoittama ja ohjaama Sivullinen, joka käsittelee koulukiusaamista sivullisten silmin. Esityksessä näyttämöllä nähdään tanssija-näyttelijä Ulla Väätäinen. Sivullisen ensi-ilta on tiistaina 14.9. klo 19 Klubitila Kiskossa Veturitalleilla, jonka jälkeen esitys lähtee koulukiertueelle.

Lokakuussa Teatterikone aloittaa yhteistyön kylpylähotelli Summassaaren kanssa. Tiistaina 19.9. ensi-iltansa saa Sanna Ryynäsen kirjoittama Inventaario, joka on draamakomedia ikääntyvien vanhempien ja aikusten lasten välisestä suhteesta. Esityksen ohjaa Kirsi Sulonen ja lavalla nähdään Annu Sankilampi sekä Jussi Helminen.

Marraskuussa tartutaan työpaikkakiusaamiseen ja narsistisen esimiehen alaisena työskentelemiseen, kun ensi-iltaan tulee Kirsi Siukolan kirjaan Päivi hyvä, perustuva näytelmä Lohikäärmeen alainen. Näytelmän dramatisoivat ja ohjaavat Kirsi Sulonen ja Annu Sankilampi, jotka myös nähdään näytelmän rooleissa. Lohikäärmeen alainen esityksen ensi-ilta on ke 1.11. klo 19 Talliteatteri Juliuksessa.

 

We see you Migri – teatterit ottavat kantaa turvapaikkapäätöksiin

23.02.2017

LEHDISTÖTIEDOTE

We see you Migri – teatterit ottavat kantaa

Keskiviikkona 1.3.2017 lukevat näyttelijät seitsemässätoista teatterissa eri puolella Suomea otteita turvapaikkapäätöksistä.

“Maahanmuuttovirasto hyväksyy tosiseikaksi sen, että ISIS saattaa leikata irti kätesi, jos palaat takaisin Samarraan/pelkosi on objektiivisesti perusteltua/Kohdallasi täyttyy edellytys vainoa harjoittavasta tahosta (UlkL 88 c – d§)/Tilanne Bagdadissa on merkittävästi vakautunut/Maahanmuuttoviraston näkemys on, että sinun tapauksessasi oleskelu Bagdadissa on mahdollista…”

Päätösten sisältö saattaa kuulostaa valtaa, elämää ja kuolemaa käsittelevistä draamoista lainatulta absurdilta replikoinnilta. Näyttelijät haluavat kuitenkin tuoda esiin sen tosiseikan että kyseessä on real life. Tämä on nykypäivän Suomea ja juuri näin Maahanmuuttovirasto käsittelee ihmisten elämää ja tulevaisuutta. Jo 15 000 Suomesta turvaa sodilta ja vainoilta hakenutta ihmistä on saanut kielteisen päätöksen…

– Päätöksiä lukiessa tuntuu järkyttävältä että, mikään uhka, vaara tai hyökkäys ei näytä olevan tarpeeksi vakava, jotta Maahanmuuttovirasto katsoisi sen olevan peruste pelkoon. Miten näin kylmän rationaalisia päätöksiä voidaan tehdä? Tätä kysyvät Annika Tudeer ja Matilda von Weissenberg, jotka ovat We see you Migri tapahtuman alullepanijoita Helsingissä.

Suomen tiukka turvapaikkalinjaus ei ole muuttunut, vaikka on ilmeistä että Maahanmuuttoviraston päätökset lähes rikkovat kansainvälisiä sopimuksia, kuten Geneven sopimusta ja YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n suosituksia. UNHCR pitää esimerkiksi Irakin tilannetta niin epävakaana, ettei sinne pitäisi ketään palauttaa.

Teatterit osoittavat tukensa turvapaikanhakijoiden rauhanomaiselle mielenosoitukselle, joka jatkuu jo toista viikkoa Helsingin Rautatientorilla.

Maahanmuuttoviraston johtaja Jaana Vuorio vieraili viime viikolla pikaiseltaan mielenosoittajien luona. Hän myönsi, että “erehdyksiä on voinut tapahtua” ja lupasi järjestää maaliskuuhun tapaamisen turvapaikanhakijoiden kanssa.

Muun muassa Helsingin Kirjasto 10:ssä ja Pohjanmaan eri paikkakunnilla on järjestetty pienempimuotoisia lukutilaisuuksia. We see you Migri:n alullepanija on taiteilija Lina Teir.

Vuoden 2016 loppuun mennessä on arviolta 15 000 turvapaikanhakijaa saanut Suomessa vähintään yhden kielteisen päätöksen turvapaikkahakemukseensa. Samaan aikaan lähes 4000 ihmistä on kokonaan kadonnut vastaanottojärjestelmästä. Missä he nyt ovat? Tästä kenelläkään ei ole tietoa, mutta on selvää että Suomen tiukka turvapaikkalinja pakottaa kielteisen päätöksen saaneen pikemmin maan alle kuin palaamaan kotimaahansa, jossa vaino ja kuolema uhkaavat.

Suomen nykyisellään tiukan lainsäädännön pitäisi kuitenkin mahdollistaa inhimillisempien päätöksien tekemistä.
– On käsittämätöntä, että me joilla on mahdollisuus auttaa tänne päässeitä ihmisiä, lähetämmekin heidät takaisin vainoon, kidutukseen, vankeuteen tai jopa kuolemaan. Ainoaksi vaihtoehdoksi heille jää mennä maan alle ja näin ollen riistämme heiltä oikeuden elää ihmisarvoista elämää maassamme, kritisoi Matilda von Weissenberg.

Me, We see you Migri Helsingin aloitteentekijät ja teatteritekijät ympäri Suomea vaadimme, että Suomen hallitus kantaisi vastuunsa ihmisistä, jotka hakevat kansainvälistä turvaa Suomesta.

Vaadimme, että turvapaikka-anomuksia käsitellään ja päätöksiä tehdään kansainvälisiä sopimuksia noudattaen ja kansainvälisten ihmisoikeusjärjestöjen, kuten UNHCR:n ja Amnesty Internationalin suositusten mukaisesti. Päätöksissä ihmisarvo pitäisi olla ensisijalla – ei talous tai byrokratia.

Seuraavat teatterit ovat mukana:

European Theatre Collective,Helsinki
Höyhentämö, Helsinki
Kajaanin kaupunginteatteri, Kajaani
Klockriketeatern, Helsinki
Laboratorioteatteri Fennica, Rantasalmi
Mad House, Helsinki
Oblivia, Helsinki
Rahti Teatteri
Rakastajat Teatteri, Pori
Relevant Intuition Company, Stockholm
Ryhmäteatteri, Helsinki
Stjärnfall, Helsinki
Svenska Teatern, Helsinki
Teatteri Telakka, Tampere
Teatterikone, Jyväskylä
Universum, Helsinki
Viirus, Helsinki
Åbo Svenska Teater, Turku
Wasa Teater (19.2)

Seuraavat teatterit järjestävät omia tapahtumia maaliskuun aikana:

TINFO – Teatterin tiedotuskeskus ja Kansallisteatterin Kiertuenäyttämö järjestävät Maailman teatteripäivänä 27.3.2017 tapahtuman OIKEUS JA KOHTUUS: http://www.tinfo.fi/…/Oikeus_ja_kohtuus_-tapahtuma_Maailman…

Helsinkiläinen Lilla Teatern järjestää lukutapahtumansa 25.3.2017.

Hengessä mukana on myös turkulainen Aurinkobaletti.

Teatterikohtaisesta ohjelmasta lisätietoja antavat teatterit itse.

Lisätietoja We see you Migri Helsinki-projektista:

#weseeyou
#oikeuselää
#migrinuhrit

https://www.facebook.com/events/256884558085761/

Yhteinen tavoite: Kulttuuritalo Villa Rana

14.02.2017

Keski-Suomen kulttuuritoimijoilla yhteinen tavoite Kulttuuritalo Villa Ranan perustamiseksi

Keski-Suomen Tanssin Keskus, Keski‐Suomen elokuvakeskus, Keski-Suomen Kirjailijat r.y.Teatterikone Osk ja Loiskis ry (Lastenmusiikkiorkesteri) ovat päättäneet perustaa keväällä 2017 Jyväskylän Kulttuuritalo ry:n. Yhdistyksen tavoitteena on perustaa Jyväskylään tila, jossa eri kulttuurin ammattilaiset voivat yhdessä edistää keskisuomalaisen kulttuurin  parempaa saatavuutta ja saavutettavuutta. Yhdistys selvittää kevään aikana mahdollisuutta vuokrata toiminnan toteutuspaikaksi Seminaarinmäen kampuksella sijaitseva kulttuurihistoriallisesti merkittävä Villa Rana.

Jyväskylästä puuttuu tila, joka kustannuksiltaan ja tarkoitukseltaan on kohdennettu vapaan kentän esittävän taiteen ammattilaisille. Keski-Suomen kulttuuritoimijat ovat jo vuosia etsineet sopivaa yhteistä tilaa. Ongelmia ovat aiheuttaneet tilojen heikko tarjonta, kilpaileva toiminta eri palveluntarjoajien kanssa sekä rahoitukselliset ja hallinnolliset asiat.  Tällä hetkellä eri toimijat vuokraavat esitys- ja näytöstiloja produktiokohtaisesti eri yhteistyökumppaneilta. Tilojen hajanaisuus, hinta ja rakenteet eivät usein ole edukseen itse taiteenalalle. Yhteisen esitystilan myötä alueen kulttuurikenttä tiivistyy ja toisaalta myös monipuolistuu, kun myös poikkitaiteellisille produktioille syntyy aiempaa paremmat edellytykset.

Villa Rana soveltuu esitystoiminnan kehittämiseen kaikista eri näkökulmista. Suunnitelman mukaan Villa Rana vuokrataan Keski-Suomen Suojeltavat Museokiinteistöt Oy:ltä peruskuntoisena. Kulttuuritalon perustamiseen ja esitystilojen kunnostukseen ja muutostöihin on talven aikana haettu rahoitusta useista eri lähteistä.

Villa Ranaan muuttavien kulttuuritoimijoiden yhteinen tahtotila tilahankkeen onnistumiseen on kova. Toimijat haluavat nostaa koko kaupungin profiilia luomalla uuden vetovoimaisen kulttuuritilan, joka yhtenäistää ja keskittää kaupungin kulttuuripalveluja. Esitystilan uskotaan saavan huomiota laajasti koko Keski-Suomessa ja tuovan tilaan esityksiä myös valtakunnallisesti.

Kulttuuritalo hallinnosta vastaa vuokraajista perustuva Jyväskylän Kulttuuritalo ry. Esitystilatoimintaa koordinoi erikseen valittava taiteellinen johtokunta, joka suunnittelee talon ohjelmiston puolivuosittain. Vuoden 2017 taiteellisen johtokunnan puheenjohtajana toimii Teatterikoneen Annu Sankilampi.

Lisätietoja:

Mari Hautala, Keski-Suomen Tanssin Keskus, p. 044 399 2234, mari.hautala@tanssinkeskus.fi
Laura Eteläaho, Teatterikone, p. 045 231 9246, laura@teatterikone.fi
Timo Häll, Keski-Suomen Suojeltavat Museokiinteistöt Oy, 0400 544 412, timo.hall@businessnetwork.fi

Helmikuun kuulumiset

07.02.2017

Iloista helmikuuta teatterin ystävät!

Niin se kevät tulla jollottaa ja päivä pitenee hurjaa vauhtia! Meillä Teatterikoneella se tarkoittaa apurahojen hakemista, uudesta tilasta haaveilua, koulutuksien ja koulutusmyynnin kehittämistä ja uusien juttujen ideointia.

Tammikuussa Teatterikone käynnisti tarinateatteriryhmä Ihmeen Kirsi Sulosen johdolla, joka opiskelee tarinateatteriohjaajaksi Päivi Rahmelin kouluttamana Kasvunpaikka Oy:n Tarinainstituutissa. Teatterikoneen tarinateatteriryhmä Ihme on kurssimuotoinen ja ryhmään ehtii vielä mukaan, viimeinen ilmoittautumispäivä on 20.2. Ryhmä kokoontuu kevään aikana tiistaisin klo 18-21. Tapaamiset ovat 21.2., 7.3., 28.3., 4.4., 18.4., 25.4., 9.5., 16.5. sekä lauantaina 20.5. Ryhmässä on mukana sekä harrastajanäyttelijöitä että esittävän taiteen ammattilaisia. Toukokuussa nähdään Ihmeen kaikille avoin esitys Talliteatteri Juliuksessa. Tarinateatteriryhmä jatkaa syksyllä, mikäli kiinnostuneita edelleen riittää. Jos kiinnostuit tarinateatteriryhmästä, laita viestiä Kirsille, kirsi(a)teatterikone.fi.

Tässä kuussa starttaa Teatterikoneen runoryhmä Viikon viimeinen päivä Annu Sankilammen ohjaamana. Viikon viimeinen päivä tekee esityksiä ajankohtaisista runoista kaikkien kuultavaksi. Runoryhmä on tiiviissä yhteistyössä Keski-Suomen Kirjailijoiden kanssa. Ensimmäinen runoesitys nähdään Yläkaupungin yössä 20.5.

Koulutussivujamme on uudistettu. Jos kaipaat vuorovaikutus- tai ilmaisukoulutusta, käy kurkkaamassa mitä meillä on tarjolla Teatterikoneen koulutussivuilla.

Edelleen Teatterikoneelta löytyy myös ohjelmaa erilaisiin tilaisuuksiin. Suomi 100 – juhlavuotta vietettäessä teemaan sopii erityisen hyvin koominen tutkielma suomalaisuudesta Suomi-Perkele tai menneen ajan koulumuistoista ammentava Koulumuistokonsertti. Näistä lisätietoja antaa tuottajamme Laura, laura(a)teatterikone.fi.

Uusi vuosi on tuonut tullessaan uusia tuulia. Teatterikone on mukana tavoittelemassa uutta tilaa muutaman muun kulttuuritoimijan kanssa. Hankkeesta ei voi vielä paljastaa enempää, mutta pitäkää peukkuja, että saisimme Jyväskylään näyttämön esittävän taiteen ammattilaisille! Teatterikoneen näyttelijäkunnassa käy kato, kun Aaro Vuotila siirtyy ainakin vuodeksi Jyväskylän kaupunginteatterin palvelukseen. Aaro on siellä vanha tuttu, hän oli kaupunginteatterin näyttelijänä vuosina 2005-2009. Satunnaisia keikkoja Aaro kuitenkin tekee edelleen Teatterikoneenkin riveissä.

Ja tähän loppuun toivotetaan Teatterikoneen harjoittelija, Sofia, tervetulleeksi koneeseen! Sofia auttaa meitä tuotannollisissa hommissa maaliskuun loppuun.

Kaikkea hyvää ja kaunista,

toivottaa Annu ja koko Teatterikoneen väki!

Koulutuksemme löytyvät myös Koulutuspiste.fi -palvelusta

30.01.2017

Koulutuksemme löytyvät myös Koulutus.fi -sivuilta, käykäähän kurkkaamassa! Lisäksi olemme päivittäneet koulutussivujamme. Otamme mielellämme vastaan palautetta koulutussivuistamme. Palautetta ja tarjouskyselyitä voi lähettää koulutuksista vastaavalle Kirsille osoitteeseen kirsi (a) teatterikone.fi.

Ti 18.10. Tilipäivä -näytelmään 2 yhden hinnalla!

17.10.2016

Syysloman kunniaksi kaksi yhden hinnalla katsomaan Tilipäivä -näytelmää!

Viime viikkoisen esityksen peruuntumisen takia tarjoamme ti 18.10.  Tilipäivä -näytelmään kaksi yhden hinnalla sisäänpääsyn. Synkän syysillan sijaan, ota kaveri kainaloon ja tule nauttimaan iltaa Tilipäivän -näytelmän parissa viihtyisään ravintola Le Qulkuriin, Lutakkoon.

Näytelmä alkaa klo 19 päättyy n. klo 20.30. Lippuja saa Teatterikoneen lipunmyynnistä: Teatteriliput
tai paikan päältä klo 18 alkaen käteisellä rahalla.

 

 

Lisätietoa löydät täältä: TILIPÄIVÄ

Lisäesityksiä Erityisen äiti -näytelmään, sekä syksyn uutukainen

07.09.2016

Kansan keskuudessa suoren suosion saanut Erityisen äiti -monologinäytelmälle löydettiin uusi tila ja lisäesityksiä olisi tulossa syyskuun aikana kolme Oppimis- ja ohjauskeskus Valteri, Onervaan Kukkumäkeen. Lisätietoja esityksestä löydät täällä: ERITYISEN ÄITI

 

Syksyn uutukainen, pikkujoulukauden kirkkain kuusenkoriste TILIPÄIVÄ -näytelmä saa ensi-iltansa 5.10.2016 klo 19 Ravintola Le Qulkurissa Lutakossa. Tilipäivä on surkuhupailu työelämän haasteista, peloista ja toiveista, ja siitä, mitä tästä kaikesta lopulta jää käteen. Esitys on oivaltavaa teatteria, joka yhdistää komediaa, draamaa ja musiikkia. Tule yksin tai isommalla porukalla nauttimaan maukkaasta ruuasta ja kipeän kepeästä komediasta!  Esityksen liput tulossa myyntiin pikimiten, lisätietoa löydät täällä: TILIPÄIVÄ -näytelmä

Erityisen äiti -esitykset ovat loppuunmyyty!

31.08.2016

Annu Sankilammen omakohtainen esitys kehitysvammaisen lapsen äitiydestä on saanut suuren suosion ja Vakiopaineen teatteritilassa järjestetyt lisäesitykset on myyty loppuun.

ertsäit-1

Esitys on kuitenkin tilattavissa erilaisiin tapahtumiin ja tilaisuuksiin. Esityksen myyntihinta on alkaen 650 €. Esitys vaatii vähintään 6 x 6 metrin tilan + sähköt. Lisätiedot ja keikkakyselyt laura @ teatterikone.fi.

Olipa kerran Hannu ja Kerttu viimeiset esitykset ja Erityisen äidin paluu!

16.08.2016

Toivolan Vanhalla Pihalla esitetään vielä kolme kertaa tällä viikolla Olipa kerran Hannu ja Kerttu koko perheen musiikkinäytelmä! Esitykset ovat pe 19.8. klo 18.30, la 20.8. klo 16.30
ja su 21.8. klo 16.30. Tule katsomaan Teatterikoneen versio klassikkotarinasta, joka tempaisee mukaansa Hannun ja Kertun seikkailuihin huikean musiikin saattelemana!

Jotta emme vaipuisi murheen laaksoon Hannun ja Kertun esitysten päättymisestä, palaa taas Erityisen äiti -näytelmä Bar Vakiopaineeseen. Esityksiä on syksyn aikana viisi, joista ensimmäinen on to 18.8 klo 19.
Muut esitykset:
to 25.8. , pe 26.8. ,ke 31.8. ja to 1.9. klo 19.

TERVETULOA nauttimaan kanssamme teatterista!
Lippuja molempiin esityksiin saa täältä: TEATTERIKONEEN TEATTERILIPUT

Omaa aikaa

05.07.2016

Aaronmeiden on tehnyt musiikkia ja lauluja Teatterikoneen kesänäytelmään Olipa kerran Hannu ja Kerttu.
Ensi-ilta lähestyy ja yksi laulu on kuultavissa Aaron itse laulamana demoversiona mikserissä.

Omaa aikaa

Oma aika- Se on jotain mitä kaikki tuntuvat haluavan. Ota itsellesi hetki omaa aikaa ja kuuntele laulu yllä olevasta linkistä.
koko perheelle voitkin sitten ottaa yhteistä aikaa ja lähteä katsomaan Toivolan vanhalle pihalle koko näytelmän.

Ensimmäinen mahdollisuus on 23.7.

Siihen on hyvä tarttua!

Laulukävelyn tarina

22.06.2016

Laajavuoren Laulukävely on saanut hyvän vastaanoton ja mukavasti medianäkyvyyttä.
Nyt Laulukävelyllä on Facebookissa oma sivu, jota seuraamalla pysyt matkassa mukana ja kuulet ensimmäisenä uusista askelista.

Metsään menossa

Metsään menossa

Laulukävely on näyttelijä Aaro Vuotilan konsepti, jossa yleisö kulkee esiintyjän matkassa. Tämän kesän avoimet esitykset kulkevat Laajavuoren metsässä ja aiheena on suomalainen metsämytologia. Lauluissa kerrotaan mm. jättiläisistä, metsänhaltijoista, sekä metsänhaltijoiden kuninkaana tunnetusta Tapiosta. Reitti kulkee polkuja pitkin ja matkaa kertyy hieman päälle kaksi kilometriä.
Esityksiä on jäljellä vielä viisi. Esitysajat voit tarkistaa Laulukävelyn omalta sivulta Sieltä löydät myös lisätietoa esityksestä, sekä videopätkiä reitin varrelta. Käy tykkäämässä ja jakamassa!

Laulukävely – retki suomalaiseen metsämytologiaan on tilattavissa myös muihin metsiin. Metsä, jossa liikenteen äänet eivät häiritse luontoon keskittymistä antaa hyvät puitteet onnistuneelle esitykselle.

Tulevaisuudessa Laulukävelyjä tullaan tekemään myös muista aiheista.

Matkailuyrityksille Laulukävely tarjoaa mahdollisuuden luoda omasta matkailukohteestaan tarinallistettu Laulukävely, jossa käydään läpi kohteen historiaa ja tarinaa.

Laulukävelyn oma tarina alkoi itää kesällä 2010 kun Teatterikone teki Ronja Ryövärintytär näytelmän Killerin metsään metsäseikkailuna. Yleisö kulki metsässä ryöväreiden matkassa ja kokemus oli upea sekä tekijöille, että yleisölle. Siitä jäi Birk Borkanpoikaa näytelleen Vuotilan päähän kytemään ajatus kevyemmin liikkuvasta pienimuotoisesta metsäesityksestä.
Muutamaa vuotta myöhemmin Teatterikone toteutti Jyväskylän Kesä festivaalilla esityssarjan Olemme Kotona. Siinä lainattiin ihmisten koteja esitystiloiksi ja he saivat vastalahjaksi esityksen, joka oli tehty heidän elämänsä tärkeistä käänteistä. Esityspaikkoja ja eri tarinoita oli neljä. Yksi näistä esityksistä oli muodoltaan Laulukävely. Yleisöä kuljetettiin pienen maatilan mailla ja perheen tarina kerrottiin lauluin. Muoto tuntui toimivalta. Yksi uusi pala oli syntynyt.

Kevättalvella 2016 Vuotila luki Marjut Hjeltin kirjaa Maan väki – totta ja tarua. Ajettuaan useasti Kolmisoppisen metsäpolun lähtöpaikan ohitse hän erään kerran otti asiakseen lähteä tutkimaan tuo polku koirien kanssa. Kolmisoppisen metsäpolku on polku joka esittelee metsän vaiheita opastauluin.

Askel askeleelta palaset alkoivat loksahdella paikoilleen.

Metsä.

Metsän väki.

Laulukävely.
Väki väkevä, asuu metsän keskellä. Väki väkevä, on metsän väkeä…

Kuten sanotaan; siitä se ajatus lähti. Ja se on edelleen vahvasti liikkeellä!

MK-logo

Biokaasuhahmoilua

10.05.2016

Jyväskylän kävelykeskustassa Aren aukiolla järjestetään koko perheen tapahtuma biokaasuautoilusta lauantaina 14.5.2016 kello 11–13. Tapahtuman teemana on ”BiokaasuKS – Autoillaan puhtaasti tulevaisuuteen!

Tapahtumassa kuluttajilla on ensimmäistä kertaa Keski-Suomessa mahdollisuus tutustua laajasti biokaasuautoiluun: yleisö saa tietoa niin auton hankkimisesta kuin huolto- ja tankkausmahdollisuuksista – ja samalla viihtyy koko perhe. Esillä on viimeisin tieto tulevista kaasutankkausasemista ja muista kuluttajia kiinnostavista panostuksista biokaasuautoiluun Keski-Suomessa. Tavoitteena on rohkaista kuluttajia harkitsemaan biokaasuauton hankkimista tai nykyisen auton muuttamista biokaasuautoksi.

Tapahtumalavalla esiintyvät hauskat sketsihahmot, joiden johdolla opitaan faktoja ja kumotaan ennakkoluuloja biokaasuautoilusta. ”Voiko Keski-Suomessa tankata? Mistä autoja saa? Voiko se oikeasti olla päästötöntä?”

Ja nuo hahmothan ovat Vesa Vauhtikaara, Karin Korkeakorko Backalén, Viivi Vastuullinen, sekä Jykä Jyrkkävaara. Mutta kuten aina, hahmojen sisällä on ihan oikeita ihmisiä! Teatterikoneen nelikko nelistää huivit hulmuten ja peruukit heiluen koko tapahtuman ajan kansaa viihdyttämässä. Tule siis paikalle viihtymään ja saamaan tietoa, tervetuloa!

Tapahtuman lisätiedot vaikkapa Facebook-tapahtumasta BiokaasuksFB_IMG_1462880617501

Saaks jakaa? -esityksen avoimet harjoitukset pe 6.5.

02.05.2016

Teatterikoneen uusi forumteatteriesitys Saaks jakaa? tulee ensi-iltaan lauantaina 7.5. klo 19 Jyväskylän Veturitalleilla. Esitys käsittelee nettikiusaamista ja sosiaalisen median haasteita. Perjantaina järjestetään esityksestä avoimet harjoitukset klo 10-11.30. Sinne ovat tervetulleita kaikki asiasta kiinnostuneet!

banneri

Saaks jakaa? kertoo 15-vuotiaasta menneisyytensä vuoksi epävarmasta Sofiasta, joka haaveilee, että uskaltaisi olla oma itsensä, olisi suosittu ja saisi poikaystävän. Hän on ihastunut koulun suosituimpaan poikaan, Sebastianiin, ja päässyt vihdoin porukkaan, jossa kyseinen poikakin pyörii. Sofian ystävän Idan mielestä Sofian jakamat kuvat itsestään eivät ole tarpeeksi kiinnostavia vaan hänen pitäisi olla kuumempi ja näyttää enemmän paljasta pintaa. Sofian isän mielestä tyttö ei saisi laittaa yhtään kuvaansa sosiaaliseen mediaan. Sofia uskoo Idaa ja alkaa muokata omaa profiiliaan paljastavammaksi. Kuinka pitkälle Sofia on valmis suosion vuoksi menemään?

Ilmoitathan tulostasi tekstiviestillä numeroon: 0456524776
tai sähköpostitse osoitteeseen: laura@teatterikone.fi

 

 

 

Omakohtainen esitys kehitysvammaisen lapsen äitiydestä

27.04.2016

Teatterikoneen taiteellinen johtaja ja näyttelijä Annu Sankilampi on tarttunut omakohtaiseen aiheeseen tulevassa monologissaan. Hän tarkastelee Erityisen äiti -nimisessä esityksessä omaa äitiyttään kehitysvammaisen lapsen äitinä 15 vuoden ajalta sen iloineen ja suruineen.

Esitys saa ensi-iltansa Teatteri Telakalla 30.5. Kehitysvammaisten Tukiliiton järjestämänä: http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=1753

Jyväskylään on tällä hetkellä sovittu kaksi esitystä Vakiopaineen teatteritilaan pe 3.6. klo 19 ja ke 8.6. klo 19.
Esityksen kesto on noin 30 minuuuttia ja liput maksavat 10 €. Lippuvaraukset voi tehdä osoitteesta annu@teatterikone.fi.

Ensi-illan jälkeen esitys on tilattavissa erilaisiin seminaareihin ja tilaisuuksiin.

image001

Musiikkia Vappuviikolla

25.04.2016

Teatterikoneen oma hovimuusikko, Aaro Vuotila antaa soida Vappuviikolla. Aaron kitara soi niin pubissa kuin kaupunginteatterilla. Luvassa on myös levynjulkistuskonsertti.

Aaronmeiden on saanut kauan odotetun levynsä valmiiksi. Levy kantaa nimeä LAULUJA LAPSILLE JA MUILLE AJATTELIJOILLE. Asiaan kuuluu tietenkin levynjulkistuskonsertti, joka pidetään Janakan koululla. Levy on myös pian saatavilla osoitteesta Lasten levykauppa.fi

Jyväskylän kaupunginteatterilla vietetään Vappuaattona 30.4. Wappufestivaalia. Paikalle voi saapua koko perheen voimin ja rusinana simassa esiintyy Aaronmeiden. Katso Facebook tapahtuma: Wappufestivaali

Vappuaaton hämärtyessä Aaro pakkaa kitaralaukkunsa ja suuntii kohti juhlahumua. Kitaralaukku avautuu ja soitto alkaa klo 21.00. Estradina toimii Irish Pub Lucky Baldwin’s.

Laulukävely

22.04.2016

LAAJAVUOREN LAULUKÄVELY
Retki suomalaiseen metsämytologiaan

Keski-Suomen taidetoimikunta myönsi Teatterikoneen Aarolle henkilökohtaisen kohdeapurahan tämän esityksen valmistamiseen. Laulukävely on nyt työn alla, mitkä ovat fiilikset?

”Tällä hetkellä mieli työskentelee alituiseen laulujen kanssa.
Missä tahansa saattaa tulla säe mieleen ja se on laulettava talteen puhelimelle.”

Mitä yleisö voi odottaa tältä esitykseltä?

”Ainakin laulua ja kävelyä! Yleisö pääsee myös itse laulamaan.
Ketään ei pakoteta, mutta se on sallittua ja suotavaa joidenkin laulujen kohdalla.”

Täytyykö siis olla laulaja osallistuakseen Laulukävelyyn?

”Ei tietenkään, jokainen laulaa äänellään.
Laulukävelyssä täytyy olla tilaa laulun lisäksi myös luonnolle ja hiljaisuudelle.
Uskoisin, että tästä tulee mieltä tyynnyttävä kokemus.”

Mitä lauluja Laulukävelyssä lauletaan?

”Kaikki laulut on minun säveltämiäni. Vanhoja myyttejä kansanlaulunomaisesti uusilla sävelillä, vähän sellaista perinteen ylläpitoa, folkia ja folkloristiikkaa on luvassa.”

Näin kertoo siis Aaro tulevasta Laulukävelystä. Alla vielä esittelyteksti ja esitysajat, sekä lipputiedot.

MK-logo

Näyttelijä Aaro Vuotila johdattaa yleisönsä kävelylle metsään laulaen ja kertoen tarinoita metsän kuninkaasta Tapiosta, sekä haltijoista, maahisista ja jättiläisistä, jotka ovat asuttaneet metsiä jo ennen ihmistä.
Laulukävely tarjoaa mieleenpainuvan positiivisen kokemuksen, jossa laulu ja luonto sekä yhdessä koettu matka antavat kokonaisvaltaisen elämyksen.

Mukaan mahtuu 20-30 henkeä, joten osta lippusi, lähde mukaan ja anna itsesi haltioitua! Liput tulevat myyntiin toukokuun alussa osoitteessa teatterikone.teatteriliput.fi

Kesän 2016 esitykset ovat Laajavuoren alueella. Metsässä kuljetaan epätasaisessa maastossa polkuja pitkin. Esitystä ei suositella alle kouluikäisille. Kokoontuminen on Laajiksen kahviossa, osoitteessa Laajavuorentie 15, Jyväskylä. Sieltä lähdetään yhdessä kävellen liikkeelle. Liput voi myös ostaa käteisellä paikan päältä. 15€/hlö.

Ensiesitys Tapion päivänä 18.6. klo 12:00
Muut esitykset: Torstai 23.6. klo 18
Tiistai 5.7. klo 18
Sunnuntai 10.7. klo 12
Torstai 14.7. klo 16
Tiistai 26.7. klo 18
Katso Facebook tapahtuma: Laajavuoren Laulukävely

Tilaukset ja lisätiedot: aaro (a) teatterikone.fi sekä puh. 040-573 2420/Aaro

Yhteistyötä KeHyn kanssa

22.04.2016

Tätä nykyä tieto Teatterikoneen toiminnasta leviää yhä paremmin ja laajemmalle kun Teatterikone on liittynyt mukaan KeHyn tiedotuslistoille.

Keski-Suomen Harrastajateatteriyhdistys, tuttavallisemmin KeHy, on vuonna 1992 perustettu keskisuomalaisten harrastajateattereiden kattojärjestö, jonka tarkoituksena on edistää ja tukea teatteritaiteen harrastusta sekä harrastajateattereiden yhteistoimintaa Keski-Suomessa. KeHy mm. ylläpitää teatteririnkiä ja järjestää vuosittain Teatteriaalto-katselmuksen.

Osoitteesta kehyry.fi löydät lisätiedot siitä mitä kaikkea KeHy tekee ja tarjoaa.

Etusivun uutisissa näkyy olevan tällä hetkellä Saaks jakaa?

Teaatterikoneella on ilo olla mukana!

Saaks jakaa? Veturitalleilla 7.5.

14.04.2016

Teatterikoneen uusi forumteatteriesitys Saaks jakaa? saa ensiesityksensä Jyväskylän Veturitalleilla. Esitys tutkii sosiaalisen median tuomia tuomia haasteita nuorten elämässä. Mitä kannattaa jakaa ja mitä tapahtuu kun kaverisuhteet katkeavat lauseeseen ”sinut on poistettu ryhmästä”?

Esitystä varten kerättiin tarinoita nuorilta ja nuorten kanssa toimivilta. Näiden omakohtaisten tarinoiden pohjalta Teatterikoneen nelikko Annu Sankilampi, Kirsi Sulonen, Jussi Helminen ja Aaro Vuotila lähtivät luomaan esitystä. Esityksen Jokeroinnin hoitaa mediakouluttaja Toni Essel. Forumesitys koostuu pienoisnäytelmästä ja siihen liittyvästä keskusteluosiosta, jossa tutkitaan yhdessä katsojien kanssa miten tilanteissa voisi toimia toisin ja kuinka niihin voisi vaikuttaa.

13-23 vuotiaat pääsevät esityksiin nuorisolipulla!

ESITYKSET VETURITALLEILLA:
(Veturitallinkatu 6, 40100 Jyväskylä)
La 7.5. klo 19.00 Ensi-ilta
Ti 10.5. klo 10.00
Ma 16.5. klo 14.30
Ma 16.5. klo 19.00

LIPUT:
Nuorisolippu: 8€ (13-23 vuotiaat)
Nuori + aikuinen: 20€
Aikuinen: 15€ (norm. 20€)
Ryhmälippu: 10% alennus normaalihintaisesta lipusta 10 hengenryhmille.

Lisätiedot tältä sivulta

Tule Pääsiäispihalle 18.-20.3.

16.03.2016

Tulevana viikonloppuna 18.-20.3. järjestetään Toivolan Vanhalla Pihalla (Cygnaeuksenkatu 2) Pääsiäispiha -tapahtuma. 1800-luvun pihapiirin pihamökeissä ja makasiineissa on myynnissä lähiruokaa, pääsiäisherkkuja ja kädentaitotuotteita. Sisällä synnytyssalissa on näytteillä Pisankamunia ja niiden valmistajien työnäytöksiä. Ulkona on vaihtuvia musiikkiesityksiä, mm. Pihan isäntä pyöräyttää tuon tuosta posetiivista ilmoille keväisiä sävelmiä.

Myös Teatterikone on mukana leikittämässä lapsia ja samalla markkinoimassa tulevan kesän koko perheen musiikkinäytelmää Olipa kerran Hannu ja Kerttu.
Tule lasten kanssa kokeilemaan saatteko napattua yllätykset ilman että noita näkee!

Teatterikoneen väki Pääsiäispihalla perjantaina 18.3. klo 16-18 ja lauantaina 19.3. klo 11-14. Tervetuloa!

Pääsiäispihalla myynnissä myös rajoitettu erä ”Aikaisen pääsiäistipun” teatterilippuja ensi kesän näytöksiin erikoishintaan aikuiset 10 euroa ja lapset 8 euroa!!! (norm. hinta 16/12e)
TULE HAKEMAAN OMASI!!!
Lippuja saa Butik Malfattosta koko viikonlopun ajan niin kauan kuin lippuja riittää!

Aaronmeiden soi

10.03.2016

Kypärämäki-Köhniön 19. kulttuuripäivät alkavat tänään.

Huomenna perjantaina 11.3. ohjelmassa on Aaronmeiden. Aaro Vuotilan kokoaan suuremman yhden miehen orkesterin lauluja kuullaan päiväkodilla heti aamuyhdeksän jälkeen ja Kypärämäen koulun pienessä salissa kymmentä yli kymmenen.

Sen jälkeen täytyykin odottaa yli vuorokausi ennen kuin Aaronmeidenin voi nähdä seuraavan kerran. Seuraava keikka on nimittäin lauantaina 12.3. Pääkirjastolla klo 13

Tervetuloa mukaan nauttimaan lauluista lapsille ja muille ajattelijoille!

Taike myönsi Teatterikoneelle 15 000€ Unelmien tulevaisuus -hankkeelle

11.02.2016

Taike myönsi Teatterikoneelle 15 000€ Unelmieni tulevaisuus -hankkeeseen. Hanke on suunnattu turvapaikanhakijana olevien naisten kotouttamiseen taiteen keinoin.

Unelmieni tulevaisuus -hankkeessa edistetään turvapaikanhakijana olevien naisten kotoutumista kuvataiteen ja draaman keinoin. Hanke työllistää kolme taiteilijaa, kuvataiteilijat Johanna Juvosen ja Biagio Rosan, sekä Teatterikoneen ohjaaja Annu Sankilammen. Hanke toteutetaan yhteistyössä Suomen Punaisen Ristin Jyväskylän osaston kanssa.

Unelmieni tulevaisuus -hankkeessa hyödynnetään taiteen universaalia kieltä turvapaikanhakijoiden kotouttamisessa ja osallistamisen lisäämisessä. Saadulla avustuksella toteutetaan kuuden kuukauden mittainen hanke, maaliskuusta 2016 -elokuuhun 2016, jossa taiteilijat pitävät kerran viikossa taidetyöpajaa vastaanottokeskuksessa Jyväskylässä.

Hankkeen päätteeksi järjestetään lähialueen asukkaille taidenäyttely/tapahtuma hankkeessa syntyneistä taideteoksista. Tapahtuman tarkoitus on lisätä ymmärrystä erilaisuutta kohtaan ja rikkoa ennakkoluuloja sekä kantaväestön että turvapaikanhakijoiden välillä. Lisäksi on tarkoitus siirtää toimivia työtapoja vastaanottokeskuksen henkilökunnalle, jotta he voivat hyödyntää taidetta arjessaan jatkossakin.

Katse kohti kesää

04.02.2016

Nyt on aika varmistaa, että lapsille on ohjelmaa kesätapahtumissa. Siis katse kohti kesää 2016!

Teatterikoneen näyttelijä Aaro Vuotila ottaa kesällä kyytiin kolme parasta esitystään ja lähtee tien päälle! Ohjelmassa on teatteria, musiikkia ja leikkipajamainen sukellus mielikuvituksellisiin seikkailuihin.

Teatterikone tekee kesällä teatteria myös Toivolan vanhalla pihalla, mutta siitä lisää myöhemmin…

Nämä ovat esitykset, jotka lähtevät tien päälle:

Satusetä ja Pikku Genius, Topeliuksen kirjoittama tarina joka kertoo mielikuvituksen voimasta.

Aaronmeiden lastenkonsertin sanoituksissa on kuultavaa kaikenikäisille.

Satusepän verstaassa keksitään yhdessä uusia tarinoita ja seikkaillaan niissä Satusepän takoman äänimaailman soidessa.

Nämä ovat siis tilattavissa kesätapahtumiin ympäri Suomen.

Varaukset ja lisätiedot suoraan numerosta 040-5732420/Aaro tai sähköpostitse osoitteesta
aaro(miukumauku)teatterikone.fi

Varaa ohjelma hyvissä ajoin, mukavaa kesän odotusta!

Opettajia etsitään yhteistyöhön

28.01.2016

Opettaja, haluaisitko tuottaa luokkasi kanssa materiaalia forumteatteriesitykseen?

Teatterikone tuo toukokuun alussa 2016 ensi-iltaan Saaks jakaa? -nimisen esityksen. Esityksiä järjestetään toukokuussa yhteensä 5 kappaletta, jonka jälkeen esitys on tilattavissa kouluille ympäri Suomen. Esitys tutkii forumteatterin keinoin sosiaalisen median tuomia haasteita ja sukupolvien välistä kommunikointia sekä ymmärrystä maailmassa, jossa hymiöt, meemit ja erilaiset kirjainlyhenteet saattavat äkkiä muuttua lyömäaseiksi. Esitys tuo näkyväksi sen, kuinka sekunnissa tapahtunut ajattelematon jako saattaa muuttua vuosia kestäväksi traumaksi.

Esityksen käsikirjoitus synnytetään nuorten omakohtaisten tarinoiden pohjalta. Esitys koostuu pienoisnäytelmästä ja yhteistoiminnallisesta osuudesta.Työryhmään kuuluu neljä näyttelijää, sekä liveohjaaja, joka tutkii yhdessä yleisön kanssa miten näytelmän tilanteisiin voisi vaikuttaa.

Esityksen lisäksi Teatterikone tuottaa internetiin videoita, joita myös vanhemmat pääsevät näkemään. Niillä on tarkoitus aktivoida keskusteluun kotona nuoren ja vanhemman välillä, sekä lisätä vanhempien tietoa ja ymmärrystä sosiaalisen median haasteista.

Teatterikone etsiin yhteistyöhön opettajia luokkineen, jotka voisivat kirjoittaa tai kuvata lyhyitä tarinoita omista ikävistä kokemuksistaan.

Jos kiinnostuit yhteistyöstä, laita viestiä osoitteeseen teatterikone@teatterikone.fi, niin saat lisätietoja!

 

Teatterikone toivottaa hyvää joulua!

21.12.2015

Teatterikonekortti2

Teatterikone kiittää kuluneesta vuodesta!
Oikein rentouttavaa joulua ja mahtavaa uutta vuotta 2016!

Teatterikoneen koulutukset ovat uudistuneet

08.12.2015

Teatterikoneen koulutukset ovat uudistuneet. Tällä hetkellä tarjonnasta voi tilata yrityksille ja yhteisöille toiminnallisia tiimi- ja vuorovaikutuskoulutuksia sekä ilmaisutaitokoulutusta.

Lue lisää vuorovaikutuskoulutuksistamme ja ilmaisutaitokoulutuksistamme.

Koultuksemme löytyvät nyt myös www.koulutus.fi sivustolta,

Valmiit paketit:

LÄMPÖPUMPPU -koulutus työyhteisön ryhmäyttämiseen (team building)

PYYKKITUPA -koulutus työyhteisön haasteisiin

TUULETUSIKKUNA -teatteriforum keskustelun herättäjäksi

VAIHTOVIRTA –koulutus asiakaspalvelutilanteisiin ja sisäiseen viestintään

Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy tarjousta!
kirsi@teatterikone.fi

Vuotila ti-lassa

02.12.2015

Äkki gallerian taiteilijat Anna Ruth ja Juho Jäppinen tahtoivat avata ti-la2016 näyttelytilansa kulttuurin käyttöön jo ennen tammikuussa alkavaa 52 nykytaidenäyttelyn sarjaa.

Tuoreeltaan Keski-Suomen taidepalkinnon saanut Aaro Vuotila tarttui tarjoukseen.

Vuotila ti-lassa tuo yksittäisille katsojille mahdollisuuden päästä kokemaan Teatterikoneen lasten, sekä aikuisten pikkujouluohjelmia. Ti-lassa nähdään Aaronmeiden Tonttukoulu lapsellisiin pikkujouluihin, sekä tv-kykykilpailun huikea finaali esityksessä Soolotähti. Aikaisemmin molemmat olleet osana Teatterikoneen tilattavaa pikkujouluohjelmistoa. Nyt kannattaa siis napata perhe tai kaverit matkaan ja nauttia sydämellisestä viihteestä osoitteessa Kauppakatu 19, 40100 Jyväskylä, Finland. Liput kannattaa varata etukäteen, sillä ti-la ei ole suuren suuri!

Aaronmeiden Tonttukoulu on enemmän kuin konsertti. Pääoppiaineita ovat hymyily ja hyvät teot, niitä viljelemällä kasvattaa itselleen ja lähipiirilleen hyvää mieltä. Myös leikki on tärkeä tonttutaito, jota kannattaa harjoittaa ympäri vuoden. Musiikkipitoisen Aaronmeiden Tonttukoulun tunnilla saa leikkiä ihan luvan kanssa!

Soolotähti – tv-kykykilpailun huikea finaali! Soolotähti on yhden miehen esitys joka marssittaa lavalle juontaja Aaro-Olavin lisäksi Soolotähti-kilpailun kolme finalistia sooloesityksineen. Yleisö valitsee voittajan. Television kilpailuja parodioiva Soolotähti tulee lopulta kyseenalaistaneeksi koko sooloilun merkityksen.

Esitysajat:

Aaronmeiden Tonttukoulu Lauantaina 12.12. ja sunnuntaina 13.12. klo 12 ja klo 16

Soolotähti Tiistaina 15.12. ja keskiviikkona 16.12. klo 18

Liput paikan päältä käteisellä. Tonttukoulu 5€ Soolotähti 10/5€

Ti-laan mahtuu kerralla noin 30 katsojaa. Lippuvaraukset ja tiedustelut osoitteesta aaro@teatterikone.fi ja päivisin numerosta 040-5732420/Aaro.

Ajankohtaista tietoa tapahtumasta myös facebookeventissä: Vuotila ti-lassa

Lisää tietoja ti-la2016 ensi vuoden näyttelyistä löydät nettsivuilta ti-la2016.fi

Teatterikoneen Annu ja Aaro saivat Keski-Suomen taidepalkinnon

01.12.2015

Yli 10 toiminnan täyteisen vuoden jälkeen Teatterikoneen Annu Sankilampi ja Aaro Vuotila saivat Keski-Suomen taidepalkinnon.

”Pitkäjänteinen työ sekä Teatterikoneen että oman freelancertyön parissa on tuottanut tulosta. Annu Sankilammesta ja Aaro Vuotilasta on kasvanut kiinnostavia taiteentekijöitä. Teatterikone on etsinyt tuoreita sisältöjä teatterin tekemiseen sekä hakenut aktiivisesti uusia yleisöjä ja yhteistyökumppaneita”, perusteluissa todetaan.

Keski-Suomen taidetoimikunnan myöntämä palkinto jaetaan vuosittain alueen ansioituneelle taiteilijalle, taiteenalalla toimivalle yhdistykselle tai muulle yhteisölle.

Olemme hurjan ylpeitä ja onnellisia Aaron ja Annun puolesta, huima kaksikko! Laulukone kuulolla

Kielletyn viimeiset esitykset

25.11.2015

Kaikki loppuu aikanaan ja esityksien kohdalla loppu tuntuu tulevan liian nopeasti. Kielletty -näytelmän viimeiset esitykset ovat tämän viikon lopulla. Jos tämä  kansantanssilla höystetty näytelmä seksuaalisuudesta on vielä näkemättä, niin riennä paikalle!

Kielletty promo

Esitykset Ravintola Rentukassa klo 19
Torstai 26.11. vieraana: Sami, seksuaaliterveyskauppa AntiShop
Perjantai 27.11. vieraana: Erja-Riitta Niskanen, seksuaaliterapeutti
Lauantai 28.11. vieraana: Tomi Huusko ja Johanna Kinanen, burleskitaiteilijapari

LIPUT:
20€, Peruslippu
16€, opiskelijat, työttömät, eläkeläiset, varusmiehet, siviilipalvelusmiehet
8€, Nuorisolippu (13-23 -vuotiaat)

Alennukset:
Yli 10 hengen ryhmät 2€/alennus/lippu. Alennukset paikan päältä, tai laskutettuna.
Buugi Liikuntakeskuksen asiakkaat 2€/alennus/lippu, paikan päällä ostetuista lipuista.

LIPUNMYYNTI:
www. teatterikone.teatteriliput.fi/ Asiakkaalle ei tule ylimääräisiä kustannuksia netistä ostetusta lipusta!
Lippuja saa myös ovelta käteisellä. Lipunmyynti alkaa n. 45min ennen esityksen alkua.
Varaukset: laura@teatterikone.fi puh: 045 652 4776

Vieraat päästetään Jälkiliukkaille!

18.11.2015

Viimeiset esitykset Kielletystä ovat käsillä. Näytelmään kuuluu Jälkiliukkaat osio, jossa keskustellaan seksuaalisuudesta. Kenenkään ei ole pakko osallistua keskusteluun, mutta on mahdollisuus saada oma ääni kuuluviin, jos niin haluaa. Keskusteluun oman näkökulmansa tuovat mielenkiintoiset vieraat.

Viimeiset esitykset Ravintola Rentukassa, klo 19:

Keskiviikko 18.11. vieraana: Erja-Riitta Niskanen, seksuaaliterapeutti
Torstai 19.11. vieraana: Ossi Valpio, Hiphop-musiikin sanansaattaja
Lauantai 21.11. ei vierasta
Torstai 26.11. vieraana: Sami Åström, seksuaaliterveyskauppa AntiShop
Perjantai 27.11. vieraana: Erja-Riitta Niskanen, seksuaaliterapeutti
Lauantai 28.11. vieraana: Tomi Huusko ja Johanna Kinanen, burleskitaiteilijapari

Kielletty promo

Nuorisolippu – edullinen lippu nuorille!

13.11.2015

Teatterikone haluaa nuoret teatteriin ja lanseeraa Nuorisolipun esityksiinsä. 8 € hintainen Nuorisolippu on tarkoitettu kaikille 13-23 -vuotiaille.

”Olemme kuulleet nuorilta hämmästelyitä lipunhinnoista ja haluamme vastata tähän tarjoamalla edullisia lippuja nuorille. Minusta on tärkeää, että saisimme nuoret kiinnostumaan ja käymään teatterissa. Tarvisemme uusia sukupolvia tämän hienon taidelajin pariin, että katsojia riittäisi jatkossakin”, vastaa Teatterikoneen taiteellinen johtaja Annu Sankilampi kysymykseen mihin Nuorisolippua tarvitaan.

Teatterikoneen Kielletty -näytelmä seksuaalisuudesta jatkaa vielä 6 esityksen verran Ravintola Rentukassa. Myös näitä esityksiä pääsee katsomaan Nuorisolipulla.

_MG_3070_1

Kuva: Toni Essel