Helmikuun kuulumiset

Iloista helmikuuta teatterin ystävät!

Niin se kevät tulla jollottaa ja päivä pitenee hurjaa vauhtia! Meillä Teatterikoneella se tarkoittaa apurahojen hakemista, uudesta tilasta haaveilua, koulutuksien ja koulutusmyynnin kehittämistä ja uusien juttujen ideointia.

Tammikuussa Teatterikone käynnisti tarinateatteriryhmä Ihmeen Kirsi Sulosen johdolla, joka opiskelee tarinateatteriohjaajaksi Päivi Rahmelin kouluttamana Kasvunpaikka Oy:n Tarinainstituutissa. Teatterikoneen tarinateatteriryhmä Ihme on kurssimuotoinen ja ryhmään ehtii vielä mukaan, viimeinen ilmoittautumispäivä on 20.2. Ryhmä kokoontuu kevään aikana tiistaisin klo 18-21. Tapaamiset ovat 21.2., 7.3., 28.3., 4.4., 18.4., 25.4., 9.5., 16.5. sekä lauantaina 20.5. Ryhmässä on mukana sekä harrastajanäyttelijöitä että esittävän taiteen ammattilaisia. Toukokuussa nähdään Ihmeen kaikille avoin esitys Talliteatteri Juliuksessa. Tarinateatteriryhmä jatkaa syksyllä, mikäli kiinnostuneita edelleen riittää. Jos kiinnostuit tarinateatteriryhmästä, laita viestiä Kirsille, kirsi(a)teatterikone.fi.

Tässä kuussa starttaa Teatterikoneen runoryhmä Viikon viimeinen päivä Annu Sankilammen ohjaamana. Viikon viimeinen päivä tekee esityksiä ajankohtaisista runoista kaikkien kuultavaksi. Runoryhmä on tiiviissä yhteistyössä Keski-Suomen Kirjailijoiden kanssa. Ensimmäinen runoesitys nähdään Yläkaupungin yössä 20.5.

Koulutussivujamme on uudistettu. Jos kaipaat vuorovaikutus- tai ilmaisukoulutusta, käy kurkkaamassa mitä meillä on tarjolla Teatterikoneen koulutussivuilla.

Edelleen Teatterikoneelta löytyy myös ohjelmaa erilaisiin tilaisuuksiin. Suomi 100 – juhlavuotta vietettäessä teemaan sopii erityisen hyvin koominen tutkielma suomalaisuudesta Suomi-Perkele tai menneen ajan koulumuistoista ammentava Koulumuistokonsertti. Näistä lisätietoja antaa tuottajamme Laura, laura(a)teatterikone.fi.

Uusi vuosi on tuonut tullessaan uusia tuulia. Teatterikone on mukana tavoittelemassa uutta tilaa muutaman muun kulttuuritoimijan kanssa. Hankkeesta ei voi vielä paljastaa enempää, mutta pitäkää peukkuja, että saisimme Jyväskylään näyttämön esittävän taiteen ammattilaisille! Teatterikoneen näyttelijäkunnassa käy kato, kun Aaro Vuotila siirtyy ainakin vuodeksi Jyväskylän kaupunginteatterin palvelukseen. Aaro on siellä vanha tuttu, hän oli kaupunginteatterin näyttelijänä vuosina 2005-2009. Satunnaisia keikkoja Aaro kuitenkin tekee edelleen Teatterikoneenkin riveissä.

Ja tähän loppuun toivotetaan Teatterikoneen harjoittelija, Sofia, tervetulleeksi koneeseen! Sofia auttaa meitä tuotannollisissa hommissa maaliskuun loppuun.

Kaikkea hyvää ja kaunista,

toivottaa Annu ja koko Teatterikoneen väki!

Jätä vastaus