ARKUTTAJAT

Arkuttajat tekee paluun! Maaliskuussa 2020 ensi-iltaan tullut näytelmä Arkuttajat esitettiin vain yhden kerran, koska koronapandemia sulki teatteriin ovet ja loput esitykset jouduttiin perumaan. Nyt näytelmä tuodaan uudelleen yleisön eteen Kulttuuritalo Villa Ranaan, uudistetulla esiintyjäkaartilla.

Arkuttajat on tragikoominen näytelmä kuolemasta, surun kohtaamisesta ja siitä miten ylipäänsä kuolemaan pitäisi suhtautua. Näytelmässä seurataan kansalaisopiston Rakenna oma arkkusi -kurssilaisia. Kurssille on saapunut pieni joukko erilaisia ihmisiä, jotka rakentavat itselleen arkun ja suunnittelevat itselleen sopivat hautajaiset. Jokaisella näytelmän henkilöllä on omanlaisensa suhde kuolemaan; Yksi pelkää sitä, toinen suunnittelee sitä, kolmas on nähnyt sen liian läheltä ja neljäs tietää miltä tuntuu menettää läheisensä.

“Kuolema kevyesti osallistavan tragikomedian aiheena ei äkkiseltään kuulosta aivan helpolta yhtälöltä. Vaikka kyse on luonnollisesta asiasta, siihen liittyy paljon kulttuurisia normeja: kuinka paljon kuolemasta saa puhua, mihin sävyyn ja milloin. Kuolemaan voi liittyä myös selittämättömiä kokemuksia, tunteita, uskomuksia ja intuitiivisuutta, mikä tekee aiheesta hyvin henkilökohtaisen ja siksi aran.

 

Teatterikone, joka on profiloitunut erityisesti osallistavan teatterin tekemiseen, tarkastelee kuolemaa kursailemattomasti meitä kaikkia yhdistävänä tekijänä. Samalla nousee esiin teatterin keskeinen voima – mitä tahansa aihetta voidaan käsitellä yhdessä, yhteisönä.”

Ote Päivi Röppösen kirjoittamasta arviosta Kulttuuritoimituksessa.

Esityksen kesto on väliajan kanssa noin 2 tuntia.

Työryhmä

Käsikirjoitus & ohjaus: Annu Sankilampi
Rooleissa: Kirsi Sulonen, Jussi Helminen, Aaro Vuotila ja Peppi Vuotila (vier.)
Lavastuksen arkut: Pekka Sankilampi
Tuotanto: Teatterikone 2022/ Laura Eteläaho

Jaa tämä sivu:

Esitysaikataulu

MARRASKUU 2022
la 12.11. klo 14 ensi-ilta
pe 18.11. klo 18
to 24.11. klo 18
ke 30.11. klo 18
JOULUKUU 2022
pe 2.12. klo 18
to 8.12. klo 18
pe 9.12. klo 18
to 15.12. klo 18
pe 16.12. klo 18
la 17.12. klo 14

Liput

ENNAKKOLIPUT (vain lippukaupasta) Liput tulevat myyntiin kesäkuun aikana!
Peruslippu: 22 €
Alennuslipput: 18 € (alennus koskee työttömiä, opiskelijoita, eläkeläisiä sekä siviilipalvelus- ja varuspalveluhenkilöitä)
Nuorisolippu (13-18v.): 10€
Ennakkolipunmyynti päättyy 2h ennen esityksen alkua. Ilmoitathan lipunmyyntiin, että olet saapunut paikalle ja saat samalla käsiohjelman!

LIPUT OVELTA / VARAUKSET
Peruslippu: 25 €
Alennuslipput: 21 € (alennus koskee työttömiä, opiskelijoita, eläkeläisiä sekä siviilipalvelus- ja varuspalveluhenkilöitä)
Nuorisolippu (13-18v.): 13€

Varauksen voit tehdä sähköpostilla, tai puhelimitse: varaukset@teatterikone.fi puh: 044 085 6451
Lippujen lunastus paikan päältä 30min ennen esityksen alkamista korttimaksulla. (Maksutavat: Korttimaksu, kulttuurisetelit, e-passsi, MEILLÄ EI KÄY KÄTEINEN. Jos maksat lipun e-passilla, muistathan silti varata lipun meiltä sähköpostitse, tai puhelimitse)

Esityspaikka

Ei lisätietoja.

Yhteistyössä

Jyväskylän seurakunta
Jyväskylän Kansalaisopisto

Lisätietoja

Teatterikoneen tuottaja
laura@teatterikone.fi