Teatterikoneen pikkujouluohjelmat 2020

5MONOLOGIA

— Tarjolla viisi omaäänistä, väkevästi puhuttelevaa monologia elämän tärkeistä taitekohdista.

Lue lisää
Tilausohjelman idea

Kirsi Sulonen: TINDER – YLLÄTYSMUNA

Liki nelikymppisen Oonan parisuhde päättyy, kun mies lähtee toisen naisen matkaan. Hylätty ja loukattu Oona ryntää parantelemaan haavojaan uusilla suhteilla ja niitähän Tinderistä löytyy. Vai löytyykö?  Deittisovellusten villissä maailmassa Oona pettyy ja yllättyy. Hän törmää uskomattomiin miehiin ja samalla niihin peileihin, joita nämä kavaljeerit tietämättään asettelevat hänen eteensä.  Ja lopulta tindermaailmasta löytyy jotakin, mitä Oona vähiten osasi odottaa…

Kirsi Sulosen monologi on raadollisen rehellinen kuvaus haavoitetun ihmisen rakkaudennälästä. Se ei jätä kylmäksi.

 

Annu Sankilampi: HUONO JOHTAJA

Pienen teatterin johtaja ja näyttelijä löytää itsensä itkemästä teatterin vessassa juuri kun esitys on alkamassa ja hänen pitäisi astua näyttämölle. Mitä on tapahtunut? Miten tähän on päädytty? Nainen alkaa keriä auki edeltäviä vuosia. Mieleen palautuvat valinnat ja tapahtumat voisivat auttaa häntä ymmärtämään tilanteensa, mutta totuuden kohtaaminen on liian pelottavaa, mahdotonta. Hänhän on vastuussa kaikesta, johtaja, jonka täytyy venyä ja jaksaa.

Annu Sankilammen monologi on viiltävän tarkkanäköinen kuvaus yhdestä aikamme vitsauksesta, työssä uupumisesta. Syvästi henkilökohtaisessa tilityksessä Sankilampi ei säästele itseään ja tavoittaa näin meille monelle tutun kamppailun innostuksen ja velvollisuudentunteen ja toisaalta omien rajojen ja jaksamisen välillä.

 

Aaro Vuotila: SILITYS

Mies tyhjentää kuolleen isänsä asuntoa ja joutuu samalla kohtaamaan lapsuutensa. On tullut tilinteon hetki suhteessa, jossa vanhemman ja lapsen, kokeneen aikuisen ja pienen, herkän pojan roolit ovat traagisesti vaihtuneet. Pala palalta meille aukeavat miehen lapsuuden vuodet ja tapahtumat, jolloin hän on joutunut kantamaan yli voimiensa menevän taakan. Eikä tuon taakan paino ole hellittänyt vieläkään.

Aaro Vuotilan Silitys on taitavasti ja herkästi rakennettu monologi, joka loihtii eteemme lapsuuden maagisen maailman. Se on monologi välttämättömyydestä kohdata kipeimmätkin muistomme ja kokemuksemme. Vain siten pääsemme eteenpäin, olemme vapaita elämään omaa elämäämme.

 

Minna Tuomanen: JA PULLUKKA OLI LEPPOISA

Kokonaiset perheet pysähtyvät tuijottamaan sinua, ihmiset yrittävät ottaa sinusta salaa kuvia. Kuulet kaduilla kuiskauksia, naureskelua, ilkeitä heittoja. Et voi olla  varma mahdutko sinulle osoitettuun tuoliin. Millaista on elää vähänkään erilaisena tässä yhden muotin maassa ja maailmassa?

Minna Tuomasen rohkea, yhtä aikaa koskettava ja hulvaton monologi on kuvaus missin mitat reippaasti ylittäneen ihmisen ongelmista erilaisissa arkisissa tilanteissa. Samalla Tuomanen tekee näkyväksi meidän ”tavisten” häpeilemättömän uteliaisuuden, innokkaan tarpeen arvostella ja tuomita. Ja pullukka oli leppoisa on myös hurja, kipeän rehellinen matka omaan itseensä.

 

Jussi Helminen: TOSIMIES

Mies on rentoutumassa hyvien kavereiden kanssa baarissa, mutta löytääkin itsensä kesken illan pihalta ihmettelemästä mitä hän tuossa seurassa tekee. Hän ei tunne kuuluvansa porukkaan, hän ei ole jätkä jätkien joukossa. Eikä tämä ole ensimmäinen kerta. Tilanne on miehelle turhankin tuttu: väkevä erilaisuuden ja yksinäisyyden kokemus miehisen uhon täyttämässä porukassa, aiheina autot, remontit ja naiset, joista puhutaan kuin saaliseläimistä. Kaikki muut nauttivat yhdessäolosta ja viihtyvät loistavasti. Mikä vika hänessä on?

Jussi Helmisen monologi uskaltautuu harvinaisella tavalla kyseenalaistamaan valmiina annettua miehen mallia. Onko miehen todellakin lupa olla vain yhdenlainen? Vielä tänäkin päivänä?

Esiintyjät
Kirsi Sulonen, Annu Sankilampi, Aaro Vuotila, Minna Tuomanen ja Jussi Helminen
Kesto
n. 30-45min
Hinta
1000€
Lisätiedot

Esityksen hinta sisältää yhden monologin.
Tuomme esitykseen oman teknikon sekä tekniikan.
Tilatoive: 6x6m

 

Tonttukoulu aikuisille

— Lämminhenkistä yhdessäoloa

Lue lisää
Tilausohjelman idea

Joulu tulee, mutta oletko valmis? Tonttukoulu on aikuisille suunnattu Teatterikoneen osallistava
uutuusohjelma, jossa pääsette Tonttumestarin johdolla valmistautumaan joulun vastaanottamiseen.
Tonttukoulussa saadaan anteeksi menneen vuoden synnit, kiitetään (työ)kaveria, keksitään lahjaideat
läheisille ja opitaan heittäytymään joulutunnelmaan!

Esiintyjät
Annu Sankilampi
Kesto
30-45min
Hinta
450€
Lisätiedot

Esityken lopullinen hinta määräytyy keston ja esityspaikan mukaan.

Uudet joululaulut

— Swengiä, särmää ja säpinää

Lue lisää
Tilausohjelman idea

Uusimmat joululaulut syntyvät tänä vuonna teidän juhlissanne, kun Teatterikoneen äänisolu Aaro Vuotila tekee ne
teille tuoreeltaan paikan päällä. Tarjolla on hauskaa, terävää, oivaltavaa ja taatusti tuoretta musiikkia, johon
yleisö antaa aiheet. Mies ja kitara kasvaa loopperin avulla kokoaan suuremmmaksi kokoonpanoksi pannen koko
paikan tarvittaessa tanssimaan.

Esiintyjät
Aaro Vuotila
Kesto
Sovittavissa
Hinta
450€
Lisätiedot

Esityken lopullinen hinta määräytyy keston ja esityspaikan mukaan.

Yllättävä vieras

— Jotain odottamatonta

Lue lisää
Tilausohjelman idea

Tarvitseeko pikkujoulusi jotain yllättävää ja ehkä hieman hämmentävää? Nyt siihen on mahdollisuus, kun
tilaat Teatterikoneen yllättävän vieraan, joka voi olla, vaikka pomon uusi tyttöystävä, huono tarjoilija, tai
kopiokoneen huoltomies. Hahmo suunnitellaan tilaajan kanssa yhdessä.

Esiintyjät
Minna Tuomanen
Kesto
30-60min
Hinta
550€
Lisätiedot

Esityksen hahmo luodaan tilaajan ideasta ja toiveesta. Esiintyjä käy tilaajan kanssa erillisen puhelinneuvottelun, jonka perustusteella hahmo rakentuu.

Laulutarjoilia

— - Henkilökohtainen laulupalvelut

Lue lisää
Tilausohjelman idea

Laulutarjoilia muokautuu yleisön mukaan ja siitä saa tarvittaessa vaikka 200 hengen koko illan ohjelman. Kukin pöytäseurue saa valita Laulutarjoilijan listalta haluamansa lauluesityksen. Valmiiden laulujen lisäksi voi tilata kuulijoiden toiveiden mukaisen upouuden laulun joka valmistuu pöydän ääressä.

Esiintyjät
Aaro Vuotila
Kesto
n. 30 min.
Hinta
450€
Lisätiedot

Hinnat alkaen hintoja ja kesto suunnitellaan tilaajan kanssa yhdessä.

Kysy tarjousta: laura@teatterikone.fi

Improkone

— Iloa improvisoidusta teatterista!

Lue lisää
Tilausohjelman idea

Improkone on vallaton improvisoitu ohjelma, jossa näyttelijät hyödyntävät erilaisia improvisaatiotekniikoita. Näyttelijät heittäytyvät vaihtuviin tilanteisiin täysillä, meni syteen tai saveen! VAROITUS! Ohjelma saattaa sisältää musiikkia ja heikkoja vitsejä.

Esiintyjät
Kirsi Sulonen ja Jussi Helminen / Annu Sankilampi ja Minna Tuomanen
Kesto
30-40 min
Hinta
850€
Laulukone

— Huoletonta iltaa!

Lue lisää
Tilausohjelman idea

Jos jokin painaa mieltäsi ja häiritsee sinua – älä hätäile, Laulukone auttaa! Kerrot vain huoltenkerääjille mikä mieltäsi painaa ja he heittävät sen Laulukoneeseen ja laulavat huolet taivaan tuuliin. Laulukone on lempeästi osallistava ja aina yleisön mukaan muotoutuva ohjelma, jonka jälkeen on hyvä jatkaa iltaa huolettomana. Laulukone on Teatterikoneen suosituin ohjelma kautta aikain.

Esiintyjät
Annu Sankilampi & Aaro Vuotila
Kesto
45 - 60 min
Hinta
850€
Vedetään läskiksi -improtyöpaja

— Naurua ja improleikkejä

Lue lisää
Tilausohjelman idea

Vedetään läskiksi –improtyöpajassa pääsette Teatterikoneen ammattinäyttelijän johdolla kokeilemaan erilaisia improleikkejä. Luvassa naurua ja yhdessäoloa! Maksimiryhmäkoko n. 50 henkilöä.

Kesto
30 min - 1 tunti
Hinta
450€

Meiltä saat hauskat ja yllättävät ohjelmat juhliin kuin juhliin!

Ohjelmisto

Yltä löydät esittelyt ohjelmistostamme. Tutustu ohjelmiin ja tilaa! Ohjelmavaihtoehdot ovat tilaajalle vaivattomia. Esiintyjät tulevat juhlapaikalle valmiin esityspaketin kanssa. Kaikki tilattavat esitykset voidaan esittää eri kokoisissa tiloissa.

Missä ja milloin? Montako osallistujaa? Mitä haluatte ohjelmalla saavuttaa?

Kysy tarjousta

Laura Eteläaho
Teatterikoneen tuottaja
puh: 045 231 9246
laura@teatterikone.fi

Tilattavat näytelmät

Teatterikoneen näytelmiä voi tilata keikalle. Näytelmät tarvitsevat lavan tai lavankaltaisen esiintymistilan. Ääni- ja valotekniikka tuodaan tarvittaessa mukana.

Tutustu tilattaviin näytelmiin.