Teatterikoneen tilausohjelmat

Laulukoneen Jorma

— Laulaa huolet pois!

Lue lisää
Tilausohjelman idea

Laulukoneen huoli-operaattori Jorma kiertää keräämässä ihmisiltä huolet henkilökohtaisesti pois.
Tämän jälkeen alkaa varsinainen show-osuus! Siinä huolet pikasävelletään lauluiksi eri tyylilajeilla. Laulukoneen omintakeinen musiikki polveilee sujuvasti rockista ja popista aina reggaen kautta tangoon ja takaisin.

Laulukone on Teatterikoneen juhlaohjelmistossa pisimpään jatkanut ohjelma, sillä se on yksinkertaisesti niin hyvä! Laulukoneen kautta jaetut huolet antavat yleisölle mahdollisuuden tulla kuulluksi ja tilaisuuden nauraa yhdessä. Jaettu huoli puolittuu ja ilo moninkertaistuu!

Jormalla on taito tehdä hittilauluja hetkessä ja yleisökin pääsee halutessaan osallistumaan Laulukoneen ohjelmaan laulaen ja tanssien.

 

LAULUKONE ERIKOISPAINOKSET

Halutessasi voit kysyä myös omaan teemaasi sovitettua Laulukone-esitystä tai huolten poistamista Laulukoneella etänä!

Esiintyjät
Aaro Vuotila
Kesto
Vaihtelee yleisömäärän mukaan. Lauluosuus n. 30 min.
Lisätiedot

Hinta alk. 625€

Kahvin nostatus

— Mielenkiintoisia faktoja ja tarinoita kahvin historiasta!

Lue lisää
Tilausohjelman idea
Nykyisen Etiopian alueella mahdollisesti noin vuonna 500, vuohipaimen Kaldi maisteli marjoja, joita vuohet söivät ja virkistyivät. Hän vei niitä luostarin apotille ja siitä alkoi tarinan mukaan kahvin matka maailman suosituimmaksi juomaksi
Suomessa kahvia alettiin nauttia 1720-luvulla. Ja täällä, kuten muuallakin sitä on yritetty myös kieltää.
Miten Baba Budan salakuljetti kahvipavut Mekasta? Kuinka kahvipensaan taimi matkasi Aurinkokuninkaan lähettämänä Etelä-Amerikkaan? Miten maailman suurin kahvintuottajamaa Brasilia sai ensimmäiset kahvitaimensa?
Kahvin nostatus nostaa tietoa ja tarinaa kahvin historiasta tämän päivän kuulijoille ja kupittajille. Tiedätkö sinä kuinka kahvia kehrätään ja mitä se tarkoittaa? Nähtyäsi Kahvin nostatuksen sinäkin osaat kehrätä kahvia!
Näyttelijä, trubaduuri ja arkikahvin rakastaja Aaro Vuotila nostaa kahvihetken iloiseksi juhlahetkeksi, jonka huipentaa hauska Kahvilaulu. Se jää mieleen soimaan tuleviinkin kahvihetkiin!
Esiintyjät
Aaro Vuotila
Kesto
20 minuuttia.
Lisätiedot

Hinta: alk. 500€

Trubaduuri Aaro

— Laululahja

Lue lisää
Tilausohjelman idea

Tässä on mies, jolla on Laulun lahja – ja sitä hän myös käyttää!

Aaro Vuotilan Trubaduurikonsertti on oikea valinta silloin kun tahdot ainutlaatuista, läsnäolevaa ja välittömän vuorovaikutteista ohjelmaa.

Kesto ja sisältö sovitaan tilaajan kanssa tilaisuuteen sopivaksi – mutta muista, että tämä trubaduuri ei ole hittipotpuri-jukeboxi, vaan omalla ohjelmistolla esiintyvä ja tilanteessa uusia lauluja yleisön ideoista hetkesssä tekevä taiteilija. Vuotilan esiintymisen ytimessä on aina läsnäolo tilanteessa ja vuorovaikutus yleisön kanssa.

Esiintyjät
Aaro Vuotila
Kesto
Sovitaan erikseen
Lisätiedot

Hinta alk. 500€

Metsälaulukävely - suomalaista metsämytologiaa

— Metsässä tai etänä!

Lue lisää
Tilausohjelman idea

Metsälaulukävely on retki suomalaiseen metsämytologiaan, luonnon ja oman itsen juurille.

Voit tilata esityksen omaan lähimetsääsi tai tiedustella meiltä sopivaa paikkaa Jyväskylässä esityksen toteuttamiseen.

Parhaimmillaan Metsälaulukävely on metsässä luonnon keskellä. Se voidaan järjestää kaikkina vuodenaikoina. Ympäröivä metsä antaa esitykselle unohtumattomat puitteet ja säätila tuo oman mausteensa. Retkiä on tehty sekä auringonpaisteessa heinäkuun helteillä, että tykkylumen tipahdellessa talvisen viiman vietävänä.

Metsälaulukävely voidaan kuitenkin järjestää myös etänä Teamsin välityksellä. Tällöin esiintyjän taustalla pyörii esitystä varten kuvattu metsävideo linnunlauluineen.

Ota yhteyttä ja miettään yhdessä mikä on teille paras vaihtoehto!

Esityksen aikana yleisö kulkee johdetusti polkuja pitkin ja pysähtyy välillä seuraamaan esitystä. Metsälaulukävelyn sisältö koostuu lauluista ja tarinoista, joissa käsitellään luontoa ja suomalaista metsämytologiaa, kuten metsänpeittoa, haltijoita ja jättiläisten maisemaan jättämiä jälkiä.

Metsässä kulkiessa ryhmään mahtuu maksimissaan n. 40 henkeä. Ryhmäkokoa voidaan tarkastella tilanteen mukaan. Suuremmille ryhmille voit kysyä tarjousta useamman retken sarjasta.

Esityksen hinta määräytyy esityspaikan mukaan. Hinnat alkaen 500 euroa/etäesitys.
Metsiin mentäessä laskutetaan esityksen harjoittelusta/soveltamisesta uuteen paikkaan 50-150 euroa, sekä matkakulut Jyväskylästä.

Esiintyjät
Aaro Vuotila
Kesto
Etänä esitys keskusteluineen kestää n. 45 min. Luonnossa aikaa menee n 1,5h
Lisätiedot
Taitava kaveri

— mukaansatempaava lastennäytelmä kaveritaidoista

Lue lisää
Tilausohjelman idea

 

Teatterikoneen tuore lastennäytelmä Taitava kaveri on hauska ja mukaansatempaava teatterileikki, joka auttaa kehittämään kaveritaitoja ja opettaa lapsille mitä teatteri on.

Näytelmässä tavataan kaksi erilaista koiraa, Poppi ja Buli, joita esittävät ilmeikkäästi näyttelijät Aaro Vuotila ja Jussi Helminen. Molemmat koirat ovat taitavia omissa jutuissaan, mutta yhteinen kaveruus pääsee aina välillä karkuteille. Ei ole helppoa, kun toinen hakee jännitystä ja toista uudet asiat pelottaa tai kun toinen haluaisi keskittyä asioihin rauhassa ja toisella on kiire jo seuraavaan hommaan. Yleisö pääsee osallistumaan esityksen kulkuun ja pohtimaan näyttelijöiden kanssa, miten kaverukset pysyisivät ystävinä erilaisuudestaan huolimatta. Sen lisäksi, että Taitava kaveri on viihdyttävä näytelmä, se toimii myös oivallisena paikkana kaveritaitojen pohtimiseen.

Suositusikä: 5-vuotiaasta ylöspäin.

 

 Esiintyjät
Aaro Vuotila, Jussi Helminen
Kesto
40 min.
Lisätiedot

Tilattavissa oleva kiertuenäytelmä 20.8.2023 – 31.7.2024.

Esitys on tilattavissa päiväkodeille ja kouluille, sekä erilaisiin tapahtumiin. Ota yhteyttä Teatterikoneen tuottajaan Jenniin, jenni@teatterikone.fi, kun tahdot lisätietoja!

Vanhan ajan joulu

— Lempeästi osallistava ja lämminhenkinen pikkujouluohjelma yhteisöllisyyden lisäämiseksi.

Lue lisää
Tilausohjelman idea

Teatterikone tuo työyhteisöösi vanhan ajan lämminhenkisen joulun, jota tontut, Jussi ja Maiju, luotsaavat lempeällä huumorilla eteenpäin. Kokonaisuus sisältää hauskan joulutarinan, sekä yhteistä tekemistä. Vanhan ajan joulussa katsotaan muutama pieni esitys, koristellaan kuusi tulevaisuuden toiveilla, annetaan lahjoja hyvästä työstä ja kohotetaan tunnelmaan yhteislaululla. 

Hinta: alk. 1155€

Esiintyjät
Jussi Helminen ja Maiju Jokinen
Kesto
1-2h
Laulukone

— Klassikko-ohjelma Laulukone kerää osallistujien huolet pois ja laulaa ne taivaan tuuliin!

Lue lisää
Tilausohjelman idea

Laulukone kerää huolet pois ja nostaa ilon pintaan! Lauluoperaattori Jorma kiertää jututtamassa juhlaväkeä ja keräämässä ihmisiltä huolet henkilökohtaisesti. Tämän jälkeen alkaa varsinainen show-osuus, jossa huolet pikasävelletään lauluiksi eri tyylilajeilla. Ohjelman kokonaiskesto riippuu yleisömäärästä ja lauluosuuden kesto on 20-30 minuuttia. 

Yleisö pääsee, niin halutessaan myös osallistumaan ohjelmaan laulaen ja tanssien! 

Laulukoneen omintakeinen musiikki polveilee sujuvasti rockista ja popista aina reggaen kautta tangoon ja takaisin.

Hinta: alk. 625€

Esiintyjät
Aaro Vuotila
Kesto
45 min
Wivin valossa

— Ihastuttava ja inspiroiva esityksellinen luento arkkitehti Wivi Lönnin elämästä.

Lue lisää
Tilausohjelman idea

Wivin valossa pureutuu Wivin elämäntarinaan valoineen ja varjoineen. Lönnin sinnikkyyttä vaativa tie yhdeksi maamme suosituimmaksi arkkitehdiksi aikana, jolloin muita naisarkkitehtejä ei ollut, on merkittävä osoitus kannustuksen ja tuen merkityksestä sekä omiin unelmiin uskomisesta. Toisaalta Wivin tarina nostaa esiin edelleen nykytyöelämässäkin piileviä ongelmia. Lönn saa osakseen paljon myös epätasa-arvoista kohtelua ja hiljalleen sinnikkyys vie voimia ja toisaalta menestyksen myötä työkuorma myös kasvaa lähes sietämättömäksi. Esitys kysyykin mikä elämässä on tärkeää ja mikä on menestyksen hinta? Mikä lopulta tuo meille sisältöä, valoa ja voimia elämässä?

Wivin elämä kietoutuu myös merkittävään ystävyyteen ja kumppanuuteen kauppaneuvos Hanna Parviaisen kanssa ja uraauurtavan naiskaksikon yhteiset seikkailut osoittavat ystävyyden, rakkauden sekä elämästä nauttimisen tärkeyden.

45 minuuttinen luento sisältää näyttelijä-ohjaaja Kirsi Sulosen mukaansatempaavaa tarinointia Wivi Lönnin elämästä, mutta välillä hersyvistä ja koskettavista muisteluista päästään nauttimaan itsensä Wivin kertomana Sulosen esittämänä.

Esitys sopii mainiosti erilaisten yritysten ja yhdistysten juhla- ja tykypäiviin vaikkapa ruokailun oheen tai kokonaan omaksi kokonaisuudeksi viihdyttämään ja herättämään ajatuksia.

Hinta: alk. 695€

Esiintyjät
Kirsi Sulonen
Kesto
45 min
Meidän biisi

— Teidän sanoittama, soittama ja esittämä!

Lue lisää
Tilausohjelman idea

Teidän sanoittama, soittama ja esittämä!

Meidän Biisi- palvelun avulla pääsette tekemään oman biisin huippuluokan studioon rautaisten ammattilaisten kanssa.

Luovuuden virtaa kanssanne avaa näyttelijämaisteri Aaro Vuotila, Karjalan laulumaiden armoitettu sanaseppä. Soitannon, tuotannon ja sovituksen saloja kanssanne samoaa tuhansien studiotuntien multi-instrumentalisti Esko Turpeinen. Dynaaminen duomme auttaa teidät alusta loppuun saakka, tyhjästä paperista valmiiseen biisiin, jonka olette itse tehneet ja esittäneet.

Meidän Biisi saadaan tehtyä, vaikka joukostanne ei löytyisi soitto- tai laulutaitoa lainkaan! Jokainen saa osallistua ja ketään ei pakoteta mihinkään. 

Meidän Biisi työpaja on yhteinen hyvä hetki teille tärkeiden asioiden parissa muutettuna musiikiksi.
Sen lisäksi, että se on hauskaa ja antaa porukalle tilaisuuden nähdä itsensä ja toisensa normaalista poikkeavissa rooleissa, se on myös mahdollisuus saada aikaan biisi, josta on iloa ja hyötyä eri yhteyksissä.

Mainosbiisi, tunnari, puhelimen jonotusmusiikki tai soittoääni – mitä vain!
Meidän Biisi voi olla myös porukan yhdessä tekemä lahja eläkkeelle jäävälle tai merkkipäiväänsä viettävälle työkaverille. Se voi olla hengenkohotus tulevaan kauteen, maanantai aamun tunnelman nostobiisi tai viikonlopun vieton lähtöbiisi. Meidän Biisiin voidaan kiteyttää tiimin arvot ja tavoitteet hauskasti ja mieleenpainuvasti. Tai koko studiosessio voi olla ihan puhdasta hauskanpitoa! 

Kuinka se sitten tapahtuu?

Tulette sovittuna aikana studiolle ja käymme yhdessä läpi mitä olemme tekemässä.
Päätämme yhdessä biisin tyylilajin ja osa porukasta alkaa tehdä sanoitusta Aaron kanssa, kun osa ryhtyy soittamaan ja rakentamaan taustoja Eskon kanssa. Studiolta löytyy kaikki tarvittavat perussoittimet: piano, rummut, bassoja, kitaroita, kitarabanjo, saha… sekä kattava valikoima äänenkäsittelyohjelmistoja ja digitaalisia mahdollisuuksia. Voitte myös tuoda omia soittimia! Biisiä varten voidaan nauhoittaa ryhmähuudahduksia, käsien taputusta ja muita keholla tuotettavia ääniä. Lähtökohtana ja perusajatuksena on se, että kaikki äänet, joita biisiin laitetaan, ovat teidän soittamia ja tekemiä. Tämä tarkoittaa myös laulua. Mikäli käy niin, että porukasta ei kerta kaikkiaan löydy ketään, joka haluaa toimia äänitteellä laulusolistina, niin biisin teksti voidaan toteuttaa vaikka puhuen tai kuorolauluna.

Viimeistellyn loppuun saakka editoidun biisin saatte viimeistään 24 tunnin kuluttua studioajan päättymisestä. Mutta jo lähtiessänne studiolta ehditte kuulla raakamiksauksen.

Meidän Biisi- palvelussa syntynyttä biisiä voitte käyttää myös omalla nettisivulla tai sosiaalisessa mediassa haluamallanne tavalla.

Tiloista löytyy wc-tilat, jääkaappi, kahvin- ja vedenkeitin, sekä mikroaaltouuni. Voitte tuoda studiolle omat eväät mukananne. Premiumpaketti sisältää ammattilaisvalokuvaajan, joka tallentaa studiosessionne valokuviksi. Sekä valokuvista kootun musiikkivideon tehtynä teidän biisiinne!

Teatterikone on pieni ammattiteatteri, jolla on suuri sydän. Signal to Noise on Jyväskylässä toimiva pitkän linjan audiotalo, joka tarjoaa korkeatasoiset palvelut äänitöihin ja musiikkituotantoon.

Hinta: alk. 1440€ + alv 24%

Esiintyjät
Aaro Vuotila ja Esko Turpeinen
Kesto
3h
Illan seremoniamestari

— Yksi, kaksi tai kolme ainutkertaista ohjelmaa, sekä juontotehtävät teidän juhlaanne!

Lue lisää
Tilausohjelman idea

Yksi, kaksi tai kolme ainutkertaista ohjelmaa, sekä juontotehtävät teidän juhlaanne! Tervetulosanat, sisäänjuonnot ja illan yleinen isännöinti tilauksen mukaisesti. Seremoniamestarina näyttelijä Aaro Vuotila.

 

Alkuilta

Yksi ohjelma ja juontotehtävät. Kesto max. 1,5 tuntia 750 euroa.

Ilta

Kaksi ohjelmaa ja juontotehtävät. Kesto max. 3 tuntia 1200 euroa.

Koko ilta

Kolme ohjelmaa ja koko illan juonto. Kesto max. 6 tuntia 1890 euroa.

 

Illan Seremoniamestarin ohjelma räätälöidään teidän tarpeidenne mukaan.

Kesto ja hinta: tilauksen mukainen

 

Ohjelmat:

Laulukone – huolet pois!

Kahvin nostatus – faktaa ja tarinaa kahvista!

Luova Tila – innostavaa yhteistoimintaa!

  • Luova tila

Yhteishenkeä kohottava toiminnallinen luento sopii mainiosti toteutettavaksi ennen ruokailua.

  • Huolet pois – Laulukone

Huoltenkerääjä Jorma kiertää pöydissä keräämässä huolet pois. Laulukoneen käynnistyessä Jorma laulaa huolet taivaan tuuliin ja yleisö voi jatkaa iltaa vailla huolia!

  • Kahvin nostatus

Kahvin nostatus nostaa tietoa ja tarinaa kahvin historiasta tämän päivän kuulijoille ja kupittajille. Nähtyäsi Kahvin nostatuksen sinäkin osaat kehrätä kahvia!

PERUSPAKETTIIN KUULUU:

○ 1-2 TAPAAMISTA TILAAJAN KANSSA JYVÄSKYLÄN ALUEELLA TAI ETÄNÄ.

○ ILLAN KOKONAISUUNNITTELU TILAAJAN TOIVEET HUOMIOON OTTAEN.

○ YHTEYDENPITO JUHLAPAIKKAAN.

○ ÄÄNENTOISTO.

○ OHJELMASISÄLTÖ JA SEN SUUNNITTELU.

LISÄPAKETIT 

Tilauksesta saatavilla lisäpaketteja, kuten esimerkiksi tietokilpailu tai joulupukin vierailu! Tarjolla on myös lisää ohjelmavaihtoehtoja, joista voidaan neuvotella.

Esiintyjät
Aaro Vuotila
Kesto
1,5-6h
Juhlaohjelma - Luova tila

— Löydä kosketus luovuuteen!

Lue lisää
Tilausohjelman idea

Tervetuloa mukaan Luovaan Tilaan, jonka luo näyttelijä Aaro Vuotila!
Juhlaohjelma Luova Tila sopii ohjelmaksi niin juhliin kuin tyhypäivään. Se on yhdistelmä inspiraatiopuhetta, yhteistoimintaa ja hetkessä syntyvää musiikkia!
Luova Tila auttaa yleisöä löytämään luovuuden itsestään yksinkertaisilla harjoitteilla, joihin jokainen voi osallistua. Luvassa on iloa, luovuutta ja iloa luovaa leikkiä.

Huom! Kysy tarjous pidemmästä kokonaisuudesta, kun tahdotte asettua luovuuden äärelle ajan kanssa ja kaikessa rauhassa.

Esiintyjät
Aaro Vuotila
Kesto
1h
Lisätiedot

Hinta: alk. 600€

Meiltä saat hauskat ja yllättävät ohjelmat juhliin kuin juhliin!

Ohjelmat

Yltä löydät esittelyt tilattavista ohjelmista. Tutustu ohjelmiin ja tilaa!
Ohjelmavaihtoehdot ovat tilaajalle vaivattomia.
Esiintyjät tulevat juhlapaikalle valmiin esityspaketin kanssa.

Missä ja milloin? Montako osallistujaa?
Mitä haluatte ohjelmalla saavuttaa?

Kysy tarjousta

Jenni Kohonen
Teatterikoneen tuottaja
puh: 044 085 6451
jenni@teatterikone.fi

Tilattavat näytelmät

Osan Teatterikoneen näytelmistä voi tilata keikalle. Näytelmät tarvitsevat lavan tai lavankaltaisen esiintymistilan. Ääni- ja valotekniikka tuodaan tarvittaessa mukana. Tällä hetkellä tilattavia näytelmiämme ovat: Wivi ja Hanna, Mitä mies miettii, Haluan kotiin ja ASAP-kohti uupumusta.

Kysy tilattavista näytelmistä tuottajaltamme!