Verkossa toteutettavat tilausohjelmat

5MONOLOGIA

— Tarjolla viisi omaäänistä, väkevästi puhuttelevaa monologia elämän tärkeistä taitekohdista.

Lue lisää
Tilausohjelman idea

5MONOLOGIA monologien esitystallenne on mahdollista vuokrata omalle työporukalle tai ryhmälle sovittuna ajankohtana.

Kirsi Sulonen: TINDER – YLLÄTYSMUNA

Liki nelikymppisen Oonan parisuhde päättyy, kun mies lähtee toisen naisen matkaan. Hylätty ja loukattu Oona ryntää parantelemaan haavojaan uusilla suhteilla ja niitähän Tinderistä löytyy. Vai löytyykö?  Deittisovellusten villissä maailmassa Oona pettyy ja yllättyy. Hän törmää uskomattomiin miehiin ja samalla niihin peileihin, joita nämä kavaljeerit tietämättään asettelevat hänen eteensä.  Ja lopulta tindermaailmasta löytyy jotakin, mitä Oona vähiten osasi odottaa…

Kirsi Sulosen monologi on raadollisen rehellinen kuvaus haavoitetun ihmisen rakkaudennälästä. Se ei jätä kylmäksi.

 

Annu Sankilampi: HUONO JOHTAJA

Pienen teatterin johtaja ja näyttelijä löytää itsensä itkemästä teatterin vessassa juuri kun esitys on alkamassa ja hänen pitäisi astua näyttämölle. Mitä on tapahtunut? Miten tähän on päädytty? Nainen alkaa keriä auki edeltäviä vuosia. Mieleen palautuvat valinnat ja tapahtumat voisivat auttaa häntä ymmärtämään tilanteensa, mutta totuuden kohtaaminen on liian pelottavaa, mahdotonta. Hänhän on vastuussa kaikesta, johtaja, jonka täytyy venyä ja jaksaa.

Annu Sankilammen monologi on viiltävän tarkkanäköinen kuvaus yhdestä aikamme vitsauksesta, työssä uupumisesta. Syvästi henkilökohtaisessa tilityksessä Sankilampi ei säästele itseään ja tavoittaa näin meille monelle tutun kamppailun innostuksen ja velvollisuudentunteen ja toisaalta omien rajojen ja jaksamisen välillä.

 

Aaro Vuotila: SILITYS

Mies tyhjentää kuolleen isänsä asuntoa ja joutuu samalla kohtaamaan lapsuutensa. On tullut tilinteon hetki suhteessa, jossa vanhemman ja lapsen, kokeneen aikuisen ja pienen, herkän pojan roolit ovat traagisesti vaihtuneet. Pala palalta meille aukeavat miehen lapsuuden vuodet ja tapahtumat, jolloin hän on joutunut kantamaan yli voimiensa menevän taakan. Eikä tuon taakan paino ole hellittänyt vieläkään.

Aaro Vuotilan Silitys on taitavasti ja herkästi rakennettu monologi, joka loihtii eteemme lapsuuden maagisen maailman. Se on monologi välttämättömyydestä kohdata kipeimmätkin muistomme ja kokemuksemme. Vain siten pääsemme eteenpäin, olemme vapaita elämään omaa elämäämme.

 

Minna Tuomanen: JA PULLUKKA OLI LEPPOISA

Kokonaiset perheet pysähtyvät tuijottamaan sinua, ihmiset yrittävät ottaa sinusta salaa kuvia. Kuulet kaduilla kuiskauksia, naureskelua, ilkeitä heittoja. Et voi olla  varma mahdutko sinulle osoitettuun tuoliin. Millaista on elää vähänkään erilaisena tässä yhden muotin maassa ja maailmassa?

Minna Tuomasen rohkea, yhtä aikaa koskettava ja hulvaton monologi on kuvaus missin mitat reippaasti ylittäneen ihmisen ongelmista erilaisissa arkisissa tilanteissa. Samalla Tuomanen tekee näkyväksi meidän ”tavisten” häpeilemättömän uteliaisuuden, innokkaan tarpeen arvostella ja tuomita. Ja pullukka oli leppoisa on myös hurja, kipeän rehellinen matka omaan itseensä.

 

Jussi Helminen: TOSIMIES

Mies on rentoutumassa hyvien kavereiden kanssa baarissa, mutta löytääkin itsensä kesken illan pihalta ihmettelemästä mitä hän tuossa seurassa tekee. Hän ei tunne kuuluvansa porukkaan, hän ei ole jätkä jätkien joukossa. Eikä tämä ole ensimmäinen kerta. Tilanne on miehelle turhankin tuttu: väkevä erilaisuuden ja yksinäisyyden kokemus miehisen uhon täyttämässä porukassa, aiheina autot, remontit ja naiset, joista puhutaan kuin saaliseläimistä. Kaikki muut nauttivat yhdessäolosta ja viihtyvät loistavasti. Mikä vika hänessä on?

Jussi Helmisen monologi uskaltautuu harvinaisella tavalla kyseenalaistamaan valmiina annettua miehen mallia. Onko miehen todellakin lupa olla vain yhdenlainen? Vielä tänäkin päivänä?

Esiintyjät
Kirsi Sulonen, Annu Sankilampi, Aaro Vuotila, Minna Tuomanen ja Jussi Helminen
Kesto
n. 30-45min
Lisätiedot

Kysy lisätietoja tuottaja Lauralta, laura(at)teatterikone.fi!

Satutäti

— ohjelmaa lapsille

Lue lisää
Tilausohjelman idea

Oletko kuullut tarinan Punahilkasta? No varmasti, mutta enpä jos itse voisit muuttaa tarinankulkua, tai entäpä, kun Jonku-Nalle haluaakin laittaa tarinan ihan päälaelleen.
Nyt voit tilata Teatterikoneella etänä toteuttavaa ohjelmaa myös lapsille! Minna Tuomanen esittää satutäti Jaana Hailuoto-Paasiota, joka yhdessä Jonku-Nallen kanssa kertoo satuja lapsille ja lapsenmielisille.

Tarinat ovat tuttuja, mutta kysymällä tarkentavia kysymyksiä, Jaana osallistaa kuulijat sadun maailmaan. Näin tarinat heräävät eloon ja saavat improvisoidun kehyksen. Myös Jonku Nalle osallistuu kommenteillaan tarinankerrontaan.

Jaanan satuhetki sisältää improvisointia sekä vatsastapuhumista.

Esiintyjät
Minna Tuomanen
Kesto
n. 20min
Hinta
150€
Lisätiedot

Laura Eteläaho, Teatterikoneen tuottaja
laura@teatterikone.fi
puh: 044 085 6451

 
Vuotila Nuotiolla

— ohjelmaa ikäihmisille

Lue lisää
Tilausohjelman idea

Vuotila nuotiolla on kahdenvälinen taidekohtaaminen, jonka kohderyhmä on ikäihmiset. Ohjelma toteutetaan ensisijaisesti etänä.
Näyttelijä, laulaja-lauluntekijä Aaro Vuotila on nuotiopaikalla ja sytyttää tulet kun yhteys muodostetaan. Mitä muistoja räiskyvä tuli ja nuotion savu nostavat?
Mitä mieleen palaa nuotiolla?

Kokijan muistot ja hänen kanssaan käyty keskustelu kiertyy Vuotilan käsissä ainutlaatuiseksi lauluksi, jonka hän kitaran kanssa esittää ohjelman lopuksi.

Esiintyjät
Aaro Vuotila
Kesto
20-30 min.
Hinta
150€
Lisätiedot

Pyydä tarjous ja kysy lisätietoa sähköpostitse: laura@teatterikone.fi tai
puhelimitse: 044 085 6451
HUOM! Tarjous tehdessä määräytyy esityksen lopullinen hinta. Näkyvissä oleva hinta on alkaen, esityshintaan vaikuttaa mm. osallistujamäärä, tapahtuuko esitys etänä, vai paikan päällä.

Yllättävä vieras

— Jotain odottamatonta

Lue lisää
Tilausohjelman idea

Tarvitseeko etäkokouksesi jotain yllättävää ja ehkä hieman hämmentävää? Nyt siihen on mahdollisuus, kun tilaat Teatterikoneen yllättävän vieraan, hullunkurisen asiantuntijan! Hahmo suunnitellaan tilaajan kanssa yhdessä.

Esiintyjät
Minna Tuomanen
Kesto
15-30 min.
Hinta
550€
Lisätiedot

Esityksen hahmo luodaan tilaajan ideasta ja toiveesta. Esiintyjä käy tilaajan kanssa erillisen puhelinneuvottelun, jonka perustusteella hahmo rakentuu.

Kokouslaulaja

— Oivallukset lauluiksi

Lue lisää
Tilausohjelman idea
Kokouslaulaja esittää 3-5 uutta laulua, jotka syntyvät tapahtuman keskusteluiden sisällöstä, sekä ennakkomateriaalia hyödyntäen.
Parhaimmillaan Kokouslaulajan laulut tuovat hauskan loppukevennyksen lisäksi tapahtuman osallistujille mahdollisuuden tulla kuulluksi, sekä onnistuvat tiivistämään sisältöä, ajatuksia ja oivalluksia mieleenpainuviksi lauluiksi.

Esiintyjät
Aaro Vuotila
Kesto
n. 15-30 min.
Hinta
500€
Lisätiedot

Lisätietoja aaro(at)teatterikone.fi

Improkone

— Iloa improvisoidusta teatterista!

Lue lisää
Tilausohjelman idea

Improvisoida voi myös etänä! Yleisöä osallistava Improkone toteutetaan etäkokous sovelluksia (esim. Teams tai Zoom) hyödyntäen. Improkoneessa muusikko-juontaja antaa näyttelijöille erilaisia tekniikoita, joihin ottaa yleisöltä ehdotuksia esimerkiksi paikoista, tunnetiloista tai toiminnoista ja heittää näyttelijät improvisoimaan annettujen ohjeiden mukaan. Millainen kohtaus syntyy kun jokainen sana täytyy aloittaa samalla kirjaimella? Kuinka päättyy väittely, joka käydään laulaen? Mutta sitähän ei kukaan voi ennalta tietää, koska kaikki mitä syntyy on improivisoitua!

Esiintyjät
Juontaja-muusikko Aaro Vuotila, sekä näyttelijöinä Kirsi Sulonen ja Jussi Helminen / Annu Sankilampi ja Minna Tuomanen
Kesto
30-40 min
Hinta
850€
Laulukone

— Huoletonta iltaa!

Lue lisää
Tilausohjelman idea

Jos jokin painaa mieltäsi ja häiritsee sinua – älä hätäile, Laulukone auttaa! Kerrot vain huoltenkerääjille mikä mieltäsi painaa ja he heittävät sen Laulukoneeseen ja laulavat huolet taivaan tuuliin. Laulukone on lempeästi osallistava ja aina yleisön mukaan muotoutuva ohjelma, jonka jälkeen on hyvä jatkaa iltaa huolettomana. Laulukone on Teatterikoneen suosituin ohjelma kautta aikain.

Esiintyjät
Annu Sankilampi & Aaro Vuotila
Kesto
45 - 60 min
Hinta
850€

Meiltä saat hauskat ja yllättävät ohjelmat juhliin kuin juhliin!

Ohjelmisto

Yltä löydät esittelyt ohjelmistostamme. Tutustu ohjelmiin ja tilaa! Ohjelmavaihtoehdot ovat tilaajalle vaivattomia. Esiintyjät tulevat juhlapaikalle valmiin esityspaketin kanssa. Kaikki tilattavat esitykset voidaan esittää eri kokoisissa tiloissa.

Missä ja milloin? Montako osallistujaa? Mitä haluatte ohjelmalla saavuttaa?

Kysy tarjousta

Laura Eteläaho
Teatterikoneen tuottaja
puh: 045 231 9246
laura@teatterikone.fi

Tilattavat näytelmät

Teatterikoneen näytelmiä voi tilata keikalle. Näytelmät tarvitsevat lavan tai lavankaltaisen esiintymistilan. Ääni- ja valotekniikka tuodaan tarvittaessa mukana.

Tutustu tilattaviin näytelmiin.