Tämän näytelmän esityskausi on päättynyt.

Haluan kotiin

HALUAN KOTIIN  on forumteatteriesitys kehitysvammaisten asumisesta ja itsemääräämisoikeudesta. Esitys tehtiin Keski-Suomen kehitysvammaisten tukipiirin tilaamana keväällä 2021 ja sitä on sen jälkeen esitetty tilaisuuksissa eri puolella Suomea. Esitystä varten kerättiin tarinoita kehitysvammaisilta, heidän läheisiltään ja heidän kanssaan työskenteleviltä, joita hyödynnettiin esityksen käsikirjoituksessa. Esitys kertoo parikymppisestä Juusosta, joka on muuttaa vanhempien luota kehitysvammaisten palvelukotiin. Haluan kotiin -forumteatteriesitys nostaa esiin itsemääräämisoikeuteen liittyviä haasteita, vanhempien ja erityislasten suhdetta, sekä kysyy millainen on hyvä koti kehitysvammaiselle.


Forumteatteri on yleisöä osallistava teatterimuoto. Sen tarkoituksena on käsitellä, keskustella ja kokeilla miten erilaiset toimintatavat vaikuttavat näyttämöllä nähtyihin tilanteisiin, jossa joku on tullut kohdelluksi väärin. Keskustelun ja osallistumisen myötä pyritään löytämään yhdessä ratkaisuja, jotka johtavat sekä yhteisön, että yksilöiden voimaantumiseen. Esityksen kesto on noin 1,5 tuntia ja siinä näyttelevät Aaro Vuotila, Annu Sankilampi ja Kirsi Sulonen.


“Koin esityksen aikana monenlaisia tunteita suuttumuksesta suruun, ahdistuksesta empatiaan. Esityksessä käytiin läpi toimintamalleja, joihin kehitysvammaiset ja autisminkirjon lasten vanhemmat joutuvat, kun yksilön tarpeet kohtaavat yhteiskunnan kovat arvot ja intressit, joissa erityistä tukea tarvitsevat ihmiset nähdään vain menoeränä. Esityksen kuluessa valahdin jotenkin mukaan prosessiin, jossa kuitenkin oli toivon näkymiä. Usko siihen, että ihminen, jopa systeemikin, voi muuttua, jos asioita käsitellään rakentavasti. Samoin oivalsin, että kukaan ei saisi jäädä yksin. Vertaistuen voima on vahva ja merkitys parhaimmillaan pelastusrengas suurten haasteiden edessä. Esityksessä, ehkä juuri sen muodon ansiosta, tuli erilaisia näkökulmia tilanteeseen, mikä oli tosi hyvä.”

-Katsojapalaute esityksestä syksyllä 2021Työryhmä

Käsikirjoitus: Annu Sankilampi
Ohjaus: Työryhmä
Rooleissa: Annu Sankilmapi, Kirsi Sulonen ja Aaro Vuotila
Tuotanto: Teatterikone 2022 / Laura Eteläaho

Jaa tämä sivu:

Esitysaikataulu

ke 14.9.2022  klo 18
ke 21.9.2022 klo 18

Liput

ENNAKKOLIPUT (vain lippukaupasta)
Peruslippu: 22 €
Alennuslipput: 18 € (alennus koskee työttömiä, opiskelijoita, eläkeläisiä sekä siviilipalvelus- ja varuspalveluhenkilöitä)
Nuorisolippu (13-18v.): 10€
Ennakkolipunmyynti päättyy 2h ennen esityksen alkua. Ilmoitathan lipunmyyntiin, että olet saapunut paikalle ja saat samalla käsiohjelman!

LIPUT OVELTA / VARAUKSET
Peruslippu: 25 €
Alennuslipput: 21 € (alennus koskee työttömiä, opiskelijoita, eläkeläisiä sekä siviilipalvelus- ja varuspalveluhenkilöitä)
Nuorisolippu (13-18v.): 13€

Varauksen voit tehdä sähköpostilla, tai puhelimitse: varaukset@teatterikone.fi puh: 044 085 6451
Lippujen lunastus paikan päältä 30min ennen esityksen alkamista korttimaksulla. (Maksutavat: Korttimaksu, kulttuurisetelit, e-passsi, MEILLÄ EI KÄY KÄTEINEN. Jos maksat lipun e-passilla, muistathan silti varata lipun meiltä sähköpostitse, tai puhelimitse)

Esityspaikka

Kulttuuritalo Villa Rana, Paulaharjun sali
Seminaarinkatu 13
40100 Jyväskylä

Yhteistyössä

Esitys on tehty yhteistyössä Keski-Suomen Kehitysvammaisten tukipiirin kanssa.

Lisätietoja

Ei lisätietoja.