Tämän näytelmän esityskausi on päättynyt.

Ikkunateatteri

”Värikäs, iloinen, mykkäelokuvamainen, hauska, tunnistettava, helposti seurattava.”
-Palautetta esityksestä

Teatterikoneen vastaisku koronaviruksen aiheuttamaan poikkeustilaan oli luoda keväällä 2020 uusi esityskonsepti nimeltään Ikkunateatteri, jota esitettiin hoivakotien ja palvelutalojen ikkunoiden takana sisällä oleville ihmisille. Osa esityksistä toteuttettiin pihalla katuteatterina, sopivan etäisyyden päässä katsojista.

Ikkunateatteri on värikäs kahden näyttelijän sanaton, läpisävelletty teatteriesitys, joka kertoo kahden ihmisen kohtaamisesta ja heidän yhteisestä elämästä. Esityksellä halutaan tuoda iloa ja muistuttaa elämän arkisista ihmeistä. Ikkunateatterissa esiintyvät Annu Sankilampi ja Aaro Vuotila, joka on myös säveltänyt esityksen musiikin. Esityksen kesto on 20 minuuttia.

”Annun ja Aaron esitys nostaa hymyn huulille ja saa silmäkulmat kostumaan”
-Riikka Mahlamäki-Kaistinen, Keskisuomalainen

Ikkunateatterin ensimmäiset esitykset olivat Jyväskylän kaupungin kulttuuri- ja osallisuuspalveluiden tilaamia. Esityksistä tuli runsaasti hyvää palautetta niin palvelutalojen ja hoivakotien asukkailta ja hoitajilta, kuin tilaajaltakin. Ikäihmisten yksiköiden lisäksi esitys on viety Jyväskylässä myös Sääksvuoren erityistä tukea tarvitsevien palvelukotiin, jossa yleisö oli ulkona riittävän turvavälin päässä esiintyjistä ja toisistaan. Myös media huomio Ikkunateatterin ja se sai Suomen Teatterit ry:ltä 17.11.2020 Kultaisen papukaijamerkin luovasta esitysratkaisusta poikkeusaikana.

”Elävien esiintyjien näkeminen, vaikka lasin takaa, luo toivoa ja lohtua vaikeina aikoina.”

Työryhmä

Esityksen suunnittelu ja toteutus: Annu Sankilampi ja Aaro Vuotila
Musiikki: Aaro Vuotila

Tämä esitys on tilattavissa

Esityksen hinta tilattuna on 500 € + matkat, jos esityspaikka on Jyväskylän ulkopuolella. Esityspaikoiksi sopivat lähes kaikki ulkotilat.

Jaa tämä sivu:

Esitysaikataulu

Esitys on tilattavissa ja se toteutetaan ulkona esityspaikan ikkunan takana, tai pihassa turvallisen etäisyyden päässä katsojista!

Liput

Ei lisätietoja.

Esityspaikka

Ei lisätietoja.

Lisätietoja

Tiedustelut
laura@teatterikone.fi
puh: 0440856451