Wivi & Hanna

Wivi & Hanna –  on esitys naisten välisestä ystävyydestä ja rakkaudesta, yhteiskunnan odotuksien rikkomisesta, oman tiensä raivaamisesta, unelmien toteuttamisesta ja yhteisestä seikkailusta.

Arkkitehti Wivi Lönnin ja kauppaneuvos Hanna Parviaisen ystävyys alkoi vuonna 1911. Paheksuntaa ja arvosteluakin osakseen saanut kumppanuus pysyi kuitenkin vahvana, ja molemmat naiset niittivät omalla urallaan menestystä miesvaltaisessa maailmassa, vaikka väheksyjiä ja tuomitsijoita riitti. Siinä missä naiset vahvuudessaan ja taistelutahdossaan olivat samaa maata, olivat he persoonina vastakohtia. Ehkä juuri erilaisuuden ja samanhenkisyyden symbioosi liimasi heidät tiukasti yhteen, ja sai heidät raivaamaan tietä toisenkin puolesta.

Raikas, koskettava ja lämmöllä tulkittu esitys määrätietoisesta ja rohkeasta, normeja ja ennakkoluuloja rikkoneesta naiskaksikosta sai ensi-iltansa la 17.7.2021 Kulttuuritalo Villa Ranan puutarhassa, jossa sitä esitettiin viiden esityksen verran loppuumyydyille katsomoille. Näytelmästä tehdään versio sisätilaan ja avoimet esitykset ovat Kulttuuritalo Villa Ranassa toukokuussa. Esitys on tilattavissa 9.4.2022 alkaen.

Esityksen on käsikirjoittanut ja ohjannut Teatterikoneen oma voimanaiskaksikko Sankilampi ja Sulonen. Kirsi Sulonen esittää myös Wivi Lönnin ja Annu Sankilampi Hanna Parviaisen roolin.

Esityksen kesto noin 1,5 tuntia, sisältäen väliajan.
Esityksen inspiraationa on toiminut Pirkko Soinisen teos Valosta rakentuvat huoneet.

Esitystä on tukenyt Taiteen edistämiskeskus, Keski-Suomi

 

Työryhmä

Käsikirjoitus: Annu Sankilampi ja Kirsi Sulonen
Hanna Parviaisen rooli: Annu Sankilampi
Wivi Lönnin rooli: Kirsi Sulonen
Valosuunnittelu: Perttu Lähdesmäki
Valokuvat: Marianne Hautsalo
Tuotanto: Teatterikone / Laura Eteläaho 2021-2022

Tämä esitys on tilattavissa

Näytelmä on tilattavissa 9.4.2022 lähtien.
Hinta: alk. 1400 € + matkat
Esitys voidaan toteuttaa sisä- tai ulkotiloissa.
Esitystila n. 6×6 m.

Lisätietoa: laura@teatterikone.fi

Jaa tämä sivu:

Esitysaikataulu

Esitykset Kulttuuritalo Villa Ranassa
ke 18.5. klo 18
to 19.5. klo 18
la 21.5. klo 13
ke 25.5. klo 18
pe 27.5. klo 18

Liput

 Liput tulevat myyntiin keväällä 2022

Esityspaikka

Kulttuuritalo Villa Rana, Paulaharjun sali
Seminaarinkatu 13, Jyväskylä

Talon pihassa ei ole yleisöparkkipaikkoja. Yliopiston päärakennuksen pihassa ja Seminaarinkadun varressa on aikarajoitettuja ilmaisia parkkipaikkoja. Lähin parkkihalli on P-Cygnaeus, Vapaudenkatu 35.

Julkisen liikenteen lähimmät pysäkit ovat Lounaispuiston alapuolella Vapaudenkadulla (Pysäkkien nimet Lounaispuisto 1 ja 2), Suomalaisen musiikkikampuksen edessä Voionmaankadulla (Pitkäkatu 1 ja 2) sekä kampusalueen reunalla Keskussairaalantiellä (Yliopisto 1 ja 2).

Yhteistyössä

 

 

Lisätietoja

Teatterikoneen tuottaja
Laura Eteläaho
laura@teatterikone.fi
puh: 044 085 6451