Aalto kylässä

Aalto kylässä on liikkuva teatteriesitys Aino Aallosta. Esityksen kautta katsoja pääsee tutustumaan Ainon ajatuksiin elämästä ja hänen miehestään Alvarista. Aalto kylässä -esityksen ensi-ilta oli Jyväskylän Kesässä 2019.

Esitys liikkuu Jyväskylän keskustan alueella, pysähtyen Alvar Aallon toimiston
suunnittelemien rakennusten luona. Esitystä ja yleisöä kuljettaa eteenpäin
näyttelijä Annu Sankilampi, joka esittää Alvar Aallon vaimoa Ainoa. Aino Aalto kuoli syöpään
vuonna 1949. Hän ehti olla Alvar Aallon kanssa naimisissa 25 vuotta. Aino oli myös arkkitehti ja suunnittelija ja Aallot työskentelivät paljon yhdessä. He suunnittelivat yhdessä mm.
Jyväskylän Työväentalon. Aino Aallon ajatukset toimivat katsojille peilinä ja pysähdyspaikoilla
katsojat pääsevät pohtimaan omia arvojaan ja elämäänsä.

Kuljettava reitti on noin kahden kilometrin pituinen. Esitys alkaa Aalto-salilta ja päättyy Alvar Aalto museolle. Esitys on aikuisille suunnattu ja sen kesto on noin kaksi tuntia. Yhteen esitykseen mahtuu maksimissaan 30 henkilöä.

”TEATTERIKONEEN LIIKKUVA esitys syntyi Alvar Aallon elämäkerran ja Aino Aaltoa käsittelevän teoksen pohjalta. Sankilampi sanoo, että tietopohjaista aineistoa on vähän.
Sankilammelle oikean ihmisen nahkoihin hyppääminen on uudenlainen kokemus, joka pakotti punnitsemaan uskollisen esittämisen ja fiktionalisoimisen rajoja.
– Jouduin miettimään monessa kohtaa, voinko sanoa näin ja voinko vetää tällaisia johtopäätöksiä asioista, kun tarkkaa tietoa ei ole.
Syntyi teos, joka ei provosoi, syytä tai vaadi huomiota päähenkilölleen. Se näyttää Ainon, joka ansaitsee tulla nähdyksi.”

Keskisuomalainen 4.7.2019

Esitystä on tukenut

Kuvat: Matti Partanen

Työryhmä

Käsikirjoitus/ohjaus/roolissa: Annu Sankilampi
Puvustus: Tellervo Syrjäkari
Kuvat: Matti Partanen
Tuotanto: Teatterikone 2019 / Laura Eteläaho

Tämä esitys on tilattavissa

Jaa tämä sivu:

Esitysaikataulu

Esityksiä heinäkuussa 2020, esityspäivät julkaistaan pian!

Liput

20 €

Esityspaikka

Esitys on liikkuva teatteriesitys. Se alkaa Aalto-salin luota ja päättyy Alvar Aalto museolle, kiertäen eri Aalto kohteita Jyväskylän keskustassa. Kuljettava reitti on yhteensä noin 2 km.

Yhteistyössä

Alvar Aalto Museo
Museovierailu Alvar Aalto -museoon on sukellus Aallon arkkitehtuurin, muotoilun ja henkilöhistorian maailmaan, mutta samalla myös arkkitehtoninen kokemus tilasta ja rakennuksesta.
Museon perusnäyttelyssä on esillä Aallon elämäntuotannon koko kaari ja henkilöhistorialliset vaiheet. Museon Galleriassa esitellään vaihtuvia näyttelyjä arkkitehtuurista ja muotoilusta.

Visit Jyväskylä
Jyväskylä on vireä liikunnan ja hyvinvoinnin kaupunki, jossa järjestetään vuosittain yli 5 000 erikokoista tapahtumaa. Arkkitehti Alvar Aallon jalanjäljissä kulkeva kaupunki tarjoaa vierailleen luontoelämyksiä keskellä kaupunkia sekä ajatuksia herättävää kulttuuria ja haastaa mukaan virkistävään liikkeeseen, joka jättää jäljen – jokaiseen omanlaisensa.

Lisätietoja

Laura Eteläaho
puh: 0452319246
laura@teatterikone.fi