Tartsan ja muoviviidakko

Tartsan ja muoviviidakko on koko perheen ympäristötietoinen musiikkinäytelmä.

Lasten tietoisuus ilmastonmuutoksesta ja valtamerten muovikriisistä on noussut. Se on asia, jota on käsiteltävä lasten kanssa, sillä toivottomuus ei saa ottaa heitä valtaansa. Tartsan ja muoviviidakko näytelmä muistuttaa siitä, että aina on toivoa ja aina kannattaa toimia asioiden parantamiseksi. Kaikkea ei voi vain lakaista maton alle tai mereen.

Näytelmän päähenkilö Tartsan on asunut koko ikänsä eristyksissä muusta maailmasta saarella, joka koostuu yksinomaan sinne ajelehtivista roskista. Saarella asui aikaisemmin myös Tartsanin isä, tutkija Lordi Harmaalämpö, joka opetti Tartsanille miten selviytyä muovisaarella hengissä. Isän kuoltua Tartsan on jatkanut muovisaaren hoitamista isältä saamiensa ohjeiden mukaan. Päivästä toiseen Tartsan kastelee saarta bakteeriliuoksella ja valmistaa muovista ruokaa isänsä kehittelemällä laitteella. Kaikki sujuu rauhallisesti, kunnes yllättäen paikalle saapuu ilmastotutkija Meeri Pöly, lemmikkirottansa Rottiksen kanssa.

Tyynenmeren jätepyörteen muodostamalle muovisaarelle sijoittuva fiktiivinen tarina sisältää myös faktatietoa ja erikoisuuden, vatsastapuhumisen, jota tiettävästi ei ole aikaisemmin Suomessa nähty teatterilavoilla. Oivaltava musiikillinen seikkailu vie katsojan tärkeiden ja ajankohtaisten asioiden äärelle teatterin keinoin.

Esitys on suunnattu lapsille ja lapsiperheille.
Ikäsuositus: + 5-vuotiaat
Esityksen kesto: noin tunti

Näytelmän hahmoihin voi tutustua jo ennalta katsomalla musiikkivideon Tartsanin ja Rottiksen duetosta, Tää on pelkkä kaatopaikka, jonka kuvauksissa oli avustajina Kypärämäen koulun 4M musiikkiluokka. Musiikkivideon on toteuttanut Matti Partanen.

 

Vastaa palautekyselyyn!

Työryhmä

Käsikirjoitus: Aaro Vuotila
Ohjaus: Annu Sankilampi
Rooleissa: Aaro Vuotila (Tartsan), Minna Tuomanen (Meeri Pöly) ja Damus (Rottis)
Puvustus: Anniina Saari
Lavastus: Annu Sankilampi ja Aaro Vuotila
Musiikki: Aaro Vuotila
Kuvat: Matti Partanen
Valosuunnittelu: Jouni Lindgren
Tekniikan ajo: Paavo Lampinen
Tuotanto: Teatterikone 2019 / Laura Eteläaho

Jaa tämä sivu:

Esitysaikataulu

La 14.9. klo 18 Ensi-ilta
Pe 20. 9. klo 18*
La 21.9. klo 14

Ke 9.10. klo 18
To 10.10. klo 10*
Ke 16.10. klo 18
To 17.10. klo 10 (ESITYS ON PERUTTU)
Pe 18.10. klo 18
La 19.10. klo 14
Ke 23.10. klo 18
To 24.10. klo 10*
Pe 25.10. klo 18
La 26.10. klo 14

Liput

Osta liput esityksiin täältä:
TEATTERIKONEEN LIPPUKAUPPA
ENNAKKOLIPUT VAIN NETTIKAUPASTA (Sulkeutuu 1h ennen esityksen alkua)
Perus/alennuslippu: 14€/12€
Perhelippu: 40€ (sis. neljä henkilö)

ENNAKKOON VARATUT JA OVELTA OSTETUT LIPUT:
Perus/alennuslippu: 16€/14€
Perhelippu: 44€
varaukset: varaukset@teatterikone.fi tai puh: 045 231 9246

LASTEN LYSTI:
Lippu: 8€ vain nettikaupasta koodilla: LASTENLYSTI (syötä koodi lippukaupassa, alennus tulee näkyviin vasta kun olet kirjoittanut koodin)
Lasten Lystin alennuspäivät ovat: Pe 20. 9. klo 18, To 10.10. klo 10, To 17.10. klo 10, To 24.10. klo 10

Lippukaupasta ostetuista lipuista ei synny asiakkaalle ylimääräisiä kuluja. Meillä voit maksaa myös smartum -kulttuuriseteillä/kortilla ja paikan päällä ostetut liput lunastetaan korttimaksulla. (Meilä ei käy käteinen)

Esityspaikka

Juomatehtaan studio
Vapaudenkatu 25, 40100 Jyväskylä
Juomatehtaan pihassa on ja ylätasanteella on ilmaisia parkkipaikkoja arki-ilta ja viikonloppuesityksiin. Klo 10 näytöksiin lähimmät kiekolliset parkkipaikat löytyvät Seminaarinkadulta, sekä Vapaudenkadulta maksullinen parkkihalli P-Cygnaeus

Yhteistyössä

JAPA – Jyväskylän kestävä kehitys ry
Olemme jyväskyläläinen kestävää kehitystä edistävä yhdistys, jonka tavoitteena on saada kestävä elämäntapa osaksi asukkaiden arkipäivää. Yhdistyksen toiminta on hyvin käytännönläheistä ja sitä toteutetaan yhteistyössä muun muassa Jyväskylän kaupungin, Mustankorkea Oy:n, asukas- ja kyläyhdistysten sekä asukkaiden kanssa.

Keskustan Kirppis – Kirpputori Jyväskylän keskustassa
Keskustan Kirppis on nyt avattu Jyväskylän keskustaan osoitteeseen Vapaudenkatu 40-42. Tervetuloa tekemään löytöjä ja muuttamaan ylimääräiset tavarasi rahaksi!

Lasten Lysti

Lasten Lysti on Jyväskylän kaupungin kulttuuri- ja osallisuuspalveluiden koordinoima tapahtumakokonaisuus.

Luovan Valokuvauksen keskus LUOVAKE

Luovan valokuvauksen keskus ry perustettiin Jyväskylässä 1989. Yhdistys oli Suomen ensimmäisiä alueellisia valokuvakeskuksia. Yhdistyksen tarkoituksena on alusta saakka ollut edistää valokuvataiteen tunnetuksi tekemistä ja harrastuneisuutta, parantaa valokuvaajien yhteisiä toimintaedellytyksiä ja pitää yllä yhteyksiä sekä kotimaisiin että kansainvälisiin alan taiteilijoihin ja instituutioihin.

Lisätietoja

Ei lisätietoja.